POČINJU VELIKI PROTESTI U MANČESTERU: Uoči derbija, navijači teraju vlasnike kluba

Novosti online

22. 08. 2022. u 18:26

NAVIJAČI Mančester Junajteda organizovali su danas, pred derbi sa Liverpulom, veliki protest protiv vlasnika kluba, bogate američke porodice Glejzer.

ПОЧИЊУ ВЕЛИКИ ПРОТЕСТИ У МАНЧЕСТЕРУ: Уочи дербија, навијачи терају власнике клуба

Foto: Printskrin/Twitter/@AnthoniaGist

Grupa navijača "1958" poziva sve fanove Junajteda i one najvatrenije navaijače da se pridruže maršu od puba Tolgejt do stadiona Old Traford. Grupa kaže da je protest protiv "vlasništva koje izgladnjuje i ubija najveću fudbalsku instituciju u svetu, zbog pohlepe".

Glejzerovi su redovno izvlačili svote novca iz kluba, a Junajtedovi dugovi su porasli na više od 500 miliona evra u posljednjim finansijskim izveštajima, što je povećanje od 11,8 posto u odnosu na prošlu godinu.

Dok su stotine miliona evra potrošeni na transfere poslednjih godina, bez velikog uspeha, taj je novac došao je iz klupskih prihoda, a ne iz džepova vlasnika, što i dalje ljuti navijače. Protestu je dodatni poticaj dala ovosedmična vest da je milijarder i Mančesterov navijač Džim Redklif zainteresovan za kupovinu kluba.

Uoči protesta, "1958" izdao je saopštenje u kojem stoji:

- Cenimo da su emocije uzburkane. Moramo ga (protest) održavati legalnim, moramo ga održavati mirnim. Ne želimo da bilo koji Crveni bude podignut i da se Glejzerovoj propagandnoj mašineriji da prilika da iskrivi priču.Izgradili smo veliki zamah i svest. Tražimo podršku od ključnih ljudi koji stvarno mogu napraviti razliku. Imperativ je da se to nastavi kako bismo sledili i ostvarili našu strategiju. Donesite toplinu, donesite buku, donesite strast. Pokažimo porodici da ovoga puta protesti neće propasti. Ljubav će uvek pobediti pohlepu. Za neke stvari se isplati boriti - navodi se u saopštenju.

 


BONUS VIDEO: Partizan do pobede u nadoknadi vremena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije