RUSKA KOMPANIJA PREUZELA FUDBALSKOG GIGANTA: Bivši predsednik poručio - "Ostavljam im konkurentan tim"

Novosti online

22. 08. 2022. u 14:27

RUSKA energetska kompanija Lukoil saopštila je u ponedeljak da je preuzela potpunu kontrolu nad fudbalskim gigantom Spartak Moskva, potvrđujući i da će dugogodišnji predsednik Spartaka Leonid Fedun napustiti svoju funkciju.

РУСКА КОМПАНИЈА ПРЕУЗЕЛА ФУДБАЛСКОГ ГИГАНТА: Бивши председник поручио - Остављам им конкурентан тим

FOTO: AP/Tanjug

Spartak je najuspešniji ruski tim u istoriji u pogledu domaćih titula, kojih je osvojio ukupno 22.


Lukoil je već bio istaknuti sponzor Spartaka, ali je u ponedeljak objavio da je sada preuzeo potpunu kontrolu nad klubom i njegovim stadionom u ruskoj prestonici sa kapacitetom od 45.000 ljudi.

- Lukoil u bliskoj budućnosti namerava da sprovede niz strateških inicijativa sa ciljem da unapredi sistem upravljanja klubom i pojednostavi proces donošenja odluka uz uključivanje profesionalaca iz sportske industrije sa dokazanim iskustvom - navodi se u saopštenju kompanije, koja je Drugi najveći naftni gigant Rusije iza Rosnjefta.

Doskorašnji predsednik se takođe oglasio oproštajnom porukom u kojoj je izrazio zahvalnost prijateljima iz Lukoila.

- Želim da izrazim iskrenu zahvalnost mojim prijateljima i kolegama iz Lukoila što su pristali da podrže tako značajan društveni projekat kao što je Spartak u ovoj najtežoj situaciji. Ostavljam im konkurentan mlad tim sa ambicioznim trenerom, kao i visokoprofesionalan tim menadžera. I, naravno, veličanstven stadion. Verujem da su zajedno u stanju da dođu do novih pobeda! P. S. Da, i ovo nije čitulja. Uvek možete računati na moju pomoć i podršku. Ostao sam predani navijač mog omiljenog tima, Spartaka. Napred, crveno-beli! U nove naslove! - zaključio je Fedun.

BONUS VIDEO: Delije slave gol Zvezde u Izraelu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave