SRBI SU ŠOU: Dušan Vlahović golovima pogurao Juventus, Kostić to slavio kao da je strelac, pa i on dobio ovacije (VIDEO)

Novosti online

15. 08. 2022. u 22:40 >> 22:40

DUŠAN Vlahović je na "velika vrata" ušao u Juventus, opravdao je taj transfer iz Fiorentine i igrama i golovima od "zimskog" transfera do letnje pauze, a onda je i na startu nove sezone obradovao navijače "stare dame".

СРБИ СУ ШОУ: Душан Влаховић головима погурао Јувентус, Костић то славио као да је стрелац, па и он добио овације (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Ovog ponedeljka, Juventus je ugostio ekipu Sasuola u 1. kolu Serije A, a srpski as je dao gol za 2:0 u 42. minutu, te za 3:0. u 51, kada je i postavljen konačan rezultat.

Pred kraj poluvremena upravo je on bio oboren u kaznenom prostoru rivala od strane Đan Marka Ferarija, a onda je Dušan Vlahović snažno i precizno izveo najstrožu kaznu i iz jedanaesterca udvostručio prednost torinskog giganta.

Prethodno je, u 26. minutu, veliko pojačanje Juvea, Anhel di Marija doneo uvodnu prednost. Tada je posle nekoliko solidnih napada rivala volej-udarcem, uz "žabicu",  jer se lopta posle šuta odbila od tla, sproveo asistenciju Aleksa Sandra u metu.

Drugi srpski reprezentativac koji je član Juventusa, Filip Kostić, meč je počeo na klupi za rezerve - gde je prilično burno slavio Vlahovićev gol za 2:0. 

U nastavku utakmice i on je dobio šansu, ali tek nakon što su se za konačni rezultat pobrinuli strelci dva uvodna pogotka..

Igrao se 51. minut kada su gosti pogrešili u svom kaznenom prostoru, lopta stigla do Di Marije, a ovaj nesebično proigrao Vlahovića koji je, bacivši se, postigao svoj drugi gol.

U 61. minutu, šansu je dobio i Kostić, koji je bučno pozdravljen os trane navijača Juventusa.

Te ovacije su ga ohrabrile da početna trema, uvek prisutna kada se debituje za veliki klub, brzo prođe, no sama igra Juventusa nije baš bila briljantna, i pored velike rezultatske razlike.

Naime, Sasuolo je imao čak pet šuteva više (18:13; a od tih 13, Vlahović je uputio četiri, od kojih su dva u prvom poluvremenu, pre gola, bila najopasnije) što možda i ne čudi, imajući u vidu koliko je promena pretrpela "stara dama" u letnjem prelaznom roku.

Rekonstruisani Juventus

Podsetimo, crno-belog giganta napustili su Đorđo Kjelini (otišao u Los Anđeles besplatno), Alvaro Morata (u Atletiko Madrid, besplatno), Federiko Bernardeski (u Toronto, besplatno), Matijs de Liht (u Bajern, za 67 miliona evra), te Paulo Dibala (u Romu, besplatno).


S druge strane, prvobitno su najveća pojačanja Juventusa činili pomenuto krilo argentinske reprezentacije Anhel di Marija (stigao iz Pari Sen Žermena, besplatno), čudesni francuski vezni igrač Pol Pogba (iz Mančester junajteda, besplatno), te brazilski defanzivac Gleison Bremer (iz gradskog rivala, Torina, za 41 milion evra). Otkupljen je od Fiorentine, za 40 miliona evra, i napadač italijanske reprezentacije Federiko Kijeza, a onda je doveden i Filip Kostić iz Ajntrahta.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu