NEMCIMA NEĆE BITI DOBRO: Piksi im krade mladog reprezentativca?

Novosti online

15. 08. 2022. u 12:22

PRE dva dana počeo je novi šampionat Italije u fudbalu, a premijernoj utakmici prisustvovala je i mala, ali odabrana delegacija iz Srbije.

НЕМЦИМА НЕЋЕ БИТИ ДОБРО: Пикси им краде младог репрезентативца?

FOTO: M. Vukadinović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, te njegov saradnik u stručnom štabu "orlova", Bratislav Živković, došli su u Milano, na čuveni "San Siro".

Na tom stadionu pratili su meč kojim je otvorena nova sezona u Seriji A, a u kome su se sastali branilac titule, AC Milan, i Udineze.

I pored toga što je uvek lepo gledati aktuelnog šampiona Italije i sedmostrukog prvaka Evrope, opet se postavlja pitanje - zašto baš taj meč?

Svakako, pretpostavka je bila da Marko Lazetić neće dobiti značajne minute, ili uopšte priliku tog dana u "gradu mode", tako da jedini logičan odgovor na ovu nedoumicu bio bi - Lazar Samardžić.

U pitanju je mladi nemački reprezentativac , fudbaler Udinezea, koji vuče srpske korene, a koji je ušao u igru u 76. minutu meča protiv Milana (poraz 4:2).

Samardžić je rođen u Živinicama, s tim da je ceo život proveo u Berlinu. Već godinama privlači pažnju na sebe pošto je bio kapiten mladog tima Herte, potom je otišao u Lajpcig, ali kako nije bio zadovoljan minutažom – odlučio se za Udineze i tu se nalazi već dve sezone.

Levonogi igrač strahovite brzine i razornog udarca važi za jednog od najtalentovanijih igrača Nemačke u godištu 2001.

Ipak, probijanje kroz seniorski fudbal ne ide mu baš prema očekivanjima. U Red Bul Lajpcigu nije dobio priliku iako je bio privučen takvim obećanjima kada je dolazio iz matične Herte.

Prošlo leto je došao u Udine, ali je na 22 utakmice sakupio 460 minuta i sada je ponovo dobio priliku od četvrt časa. Na osnovu 15 minuta možda je Piksi mogao da izvuče neki zaključak.

Ako je mišljenje selektora pozitivno i postoji želja igrača, mora se sačekati i dokumentacija iz FS Nemačke da bi Samardžić postao član "orlova".

Nekadašnji koordinator mlađih selekcija Srbije Goran Grkinić ranije je isticao kako je Samardžić jedna od glavnih meta reprezentacije:

– Želimo da najtalentovanije Srbe u Evropi zainteresujemo da igraju za naše selekcije, kao braću Motika iz Bajerna. Nemanja (2003. godište) igrao je za Nemačku, godinu mlađi Nikola čekao debi. Lazar Samardžić (2002) iz Herte je kapiten reprezentacije Nemačke do 19 godina. Sa njegovim ocem razgovaramo, učinićemo sve da igra za Srbiju. To smo uspeli sa Damjanom Dostanićem iz Ajaksa – istakao je tada Grkinić.

Izgleda da će se mlada nada "pancera" uskoro priključiti "orlovskom jatu".

Bonus video: "Piksi, vidimo se, brate!" - Kad Nišlije dočekaju Dragana Stojkovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)