CELA EVROPA NAVIJA ZA NJIH: Klub iz minijaturne države na korak od grupne faze, sa Srbinom idu ka istoriji

Novosti online

11. 08. 2022. u 22:11

FUDBAL je igra koja od malih timova stvara heroje, a neverovatna priča dolazi nam iz Vaduca, gde je istoimeni klub na putu ka ispisivanju istorije i to napravivši veliko iznenađenje usred Turske.

ЦЕЛА ЕВРОПА НАВИЈА ЗА ЊИХ: Клуб из минијатурне државе на корак од групне фазе, са Србином иду ка историји

FOTO: EPA

Vaduc je savladao Konjaspor u turskoj u trećem kolu lige konferencija 2:4 (3:5 nakon dvomeča), i tako je klub iz Lihtenštajna napravio veliki korak ka tome da bude prvi iz svoje zemlje koji bi mogao da se takmiči u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Uspeh "malog tima" je u toliko veći što je najskuplji igrač tima švajcarac albanskog porekla Arbenit Džemajli, koji je procenjen na 500.000 evra, dok je ukupna vrednost tima 5,6 miliona evra.

Iskusni srbin, Milan Gajić jedan je od najiskusnijih igrača, i gotovo je neizostavan u ekipi. Gajić je u prethodnoj sezoni odigrao 37 mečeva, dva puta bio je strelac, a 13 puta asistent.

Vrednost turskog Konjaspora je višestruko veća, čak 46.25 miliona evra, najvredniji je Amir Hadžiahmetović, danski fudbaler bosanskog porekla procenjen je na šest miliona evra, pola miliona manje vredi Zumer Bitići, a čak sedamnaest igrača su dostigli ili su skuplji od milion

Ipak, to nije zaustavilo hrabri Vaduz da napravi podvig i nađe se na korak od istorije.

Zanimljivo je da se klubovi iz Lihtenštajna takmiče u švajcarskoj ligi, a osvajač kupa daje učesnika evropskih kupova, što je Vaduz uspeo da bude čak 48 puta.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JELENA ĐOKOVIĆ ISKRENA: Ne mogu da tvrdim da smo mi primer uspešnog braka