ZAPAD DIRIGUJE JEDNO, A ŠAMPION SRBIJE... Crvena zvezda (u inat?) opet ide u Rusiju

Novosti online

11. 08. 2022. u 20:03

RAT u Ukrajini, ili kako Rusija to naziva, "Specijalna vojna operacija", najvažnija je novost koja je zadesila svet u prvoj polovini 2022. godine, a najnovije vesti vezane za Rusiju - vezane su i za šampiona Srbije u fudbalu. Jer, Crvena zvezda - možda opet ide u tu zemlju, koju je zapadni deo Evrope, uz dirigentsku palicu Sjedinjenih Američkih Država, pokušao da "odseče od ostatka sveta" brojnim sankcijama.

ЗАПАД ДИРИГУЈЕ ЈЕДНО, А ШАМПИОН СРБИЈЕ... Црвена звезда (у инат?) опет иде у Русију

Foto: FK Crvena zvezda

Podsetimo, nakon što je Zvezda obavila pripreme za novu sezonu u Sloveniji, produžila je odmah iz Beograda za Rusiju, kako bi 3. jula odigrala meč protiv Zenita iz Sankt Peterburga u Sočiju.

Ta utakmica je izazvala veliku pažnju i u srpskoj i u ruskoj javnosti, kako u svetlu pomenutih ratnih dešavanja, ali i zbog izuzeto tople dobrodošlice od strane ruske publike.

Sada se Zvezda, izgleda, polako priprema za novi put u Rusku Federaciju.

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde / FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, nakon što je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, u razgovoru za ruski portal "Sport24" istakao da je ekipa s Marakane sprena za nove utakmice s ruskim klubovima, agencija RIA Novosti je na tu temu potražila odgovor u moskovskom Spartaku.

Spartak je jedan od dva Zvezdina "bratska kluba", uz grčki Olimpijakos, pa je i logično što su se ruski novinari kod ovih Moskovljana raspitali postoje li neke šanse da se beogradski crveno-beli s njima sastanu.

Odgovor je dao portparol Spartaka, Dmitrij Zelenov:

- Da, takva ideja (o prijateljskom meču sa Crvenom zvezdom) postoji. Ali, još je rano govoriti o detaljima te utakmice - bilo je sve što je Zelenov bio spreman da u ovom trenutku kaže za RIA Novosti.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije