I TO JE MOGUĆE: Robert Levandovski proglašen za najboljeg na svetu, a izgubio u trci za najboljeg fudbalera Bundeslige (VIDEO)

Novosti online

31. 07. 2022. u 19:12

ROBERT Levandovski je razne uspehe dostigao u fudbalu, dvaput je izabran za najboljeg FIFA igrača u muškoj konkurenicji, 2020. i 2021, u poslednje dve godine je bio osvajač "Zlatne kopačke" za najboljeg golgetera Evrope, proglašen je za najboljeg špica na svetu u izboru "Zlatna lopta", uvršten u idealne timove sveta 2020, i 2021, ali... Nije i najbolji u nemačkom fudbalu.

И ТО ЈЕ МОГУЋЕ: Роберт Левандовски проглашен за најбољег на свету, а изгубио у трци за најбољег фудбалера Бундеслиге (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, član Lajpciga i francuski reprezentativac Kristofer Nkunku proglašen je danas za najboljeg igrača Bundeslige u prošloj sezoni u izboru nemačkih sportskih novinara, prenosi "Kiker".

Francuski napadač je na prvom mestu dobio 134 boda, dok je drugi bio Poljak Robert Levandovski sa 128. Podsetimo, Levandovski je nedavno iz Bajerna prešao u Barselonu. Treće mesto pripalo je golmanu Ajntrahta Kevinu Trapu.

"Veoma sam počastvovan i znam da cenim ovakvu nagradu. Pre svega moram da se zahvalim svom timu, treneru i svim saradnicima. Bez njihove podrške ne bi bilo moguće odigrati ovakvu sezonu. To je velika čast", izjavio je Nkunku, koji je prošle sezone sa Lajpcigom osvojio četvrto mesto u Bundesligi.

Francusku fudbaler je prošle sezone u Bundesligi odigrao svih 34 mečeva, a postigao je 20 golova i imao je 13 asistencija.

Nkunku (24) je u Lajpcig stigao 2019. godine iz Pari Sen Žermena. Za reprezentaciju Francuske odigrao je šest utakmica.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)