PARTIZAN OŠTEĆEN U NOVOM PAZARU? Oglasio se sudijski ekspert i odagnao sve dileme

Novosti online

31. 07. 2022. u 09:00

FUDBALERI Partizana u 4. kolu Superlige Srbije gostovali su Novom Pazaru gde je domaćin slavio rezultatom 1:0 (1:0). Strelac jedinog gola bio je Mijić sa "bele tačke", ali, bilo je još vrlo zanimljivih, a važnih dešavanja.

ПАРТИЗАН ОШТЕЋЕН У НОВОМ ПАЗАРУ? Огласио се судијски експерт и одагнао све дилеме

FOTO: Sandić photo / FK Partizan

Ključan momenat prvog poluvremena, a ujedno i celog meča odigrao se u 23. minutu kada je Saničanin oborio Majdevca i dobio drugi žuti karton na meču, a domaći su nakon tog starta u šesnaestercu dobili penal.

 

Sudijski ekspert Zdravko Jokić komentarisao je za "TV Arena Sport" ovu situaciju i procenio da arbitar Marko Ivković nije pogrešio:

- Ovde je igrač Novog Pazara nadmudrio igrača Partizana. U inerciji, posle finte igrača Pazara, Saničani ga je udario u članak i to je prekršaj u svakom slučaju. Ovo je procena da je očigledna prilika za postizanje pogotka. Pošto je igrač Partizana već imao žuti, dobio je drugi žuti. Da ga je odgurnuo rukama - to bi bio direktan crveni karton. Ovde se smatra da je išao da oduzme loptu u situaciji za gol - ocenio je Jokić.

Penalu za Novi Pazar u 25. minutu prethodnila je još jedna slična situacija u kojoj je domaćin tražio kazneni udarac, ali Zdravko Jokić procenjuje da tu nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

- Sudija je video da je igrač Novog Pazara zakačio Ljubomira Fejsu i zbog toga je pao. Desnom nogom je udario u levu nogu igrača Partizana i došlo je do pada. Sudija je bio dijagonalno i video je dobro ovu situaciju - rekao je Jokić i dodao da je sudija Ivković dobro postupio i kada u nadoknadi vremena nije svirao penal za crno-bele.

Tada je Lutovac pao kod golmana Kljajića, međutim...

- Ima razlike u startu nad golmana ili drugog igrača. Ovde je bitno da je golman Novog Pazara odigrao loptom i sve što se dešava uz njega - nije prekršaj - zaključio je Jokić.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!