RASKRINKANA BARSELONA! Pronađeno koliko je plaćen dolazak Roberta Levandovskog iz Bajerna - mnogo, mnogo više nego što se dosad mislilo

Novosti online

17. 07. 2022. u 19:40

TRANSFER saga, koja se vremenom preobrazila u pravu letnju, fudbalsku sapunicu konačno je dobila epilog: Robert Levandovski prelazi iz Bajerna u Barselonu, ali ne za onoliko novca kolko se dosad mislilo da je slučaj.

РАСКРИНКАНА БАРСЕЛОНА! Пронађено колико је плаћен долазак Роберта Левандовског из Бајерна - много, много више него што се досад мислило

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Barselona je sve dogovorila s Bajernom iz Minhena o dovođenju fantastičnog poljpskog napadača, ali to neće biti za 50 miliona evra, kako je tvrdio i jedan od najpoznatijih stručnjaka za fudbalske transfere, Fabricio Romano.

Naime, prema navodima uglednog španskog lista "El pais", Barsa je dala mnogo više novca nego tih "45 miliona 'fiksno' i još pet miliona kroz eventualne bonuse".

Pomenuti medij javlja da će će "blaugrana" Bajernu platiti 60 miliona evra - 45 fiksno,  pet u bonusima koji će biti aktivni ako Barsa izbori Ligu šampiona, a dodatnih 10 miliona ako Levandovski odradi čitavu sezonu kao igrač Barselone.

"Razlog zbog kojeg je juče saopšteno da transfer iznosi 50 miliona evra leži u činjenici da je uprava Barselone želela da izbegne medijske kritike zbog velikih troškova u trenutku kada klub ima finansijskih problema", prenose "Vijesti" pisanja "El paisa".

Podsetimo, Levandovski još uvek nije formalno potpisao za Barsu, ali sve ukazuje na to da je ta priča gotova, odnosno očekuje se još samo formalno prelaženje sjajnog Poljaka u klub s "Nou kampa".

Ogromna plata Levandovskog i strašna zarada njegovog fudbalskog menadžera

Taj španski list javlja da je Levandovski dobio i veću platu nego što je prvobitno objavljeno - zaradiće čak 16 miliona evra godišnje.

"Drugi španski mediji su objavili informaciju i da je agent poljskog fudbalera Pini Zahavi dobio od Barselone 20 miliona evra, jer je posao uspješno obavljen", dodaju "Vijesti".

Barselona pokušava da se finansijski stabilizuje, a pre nekoliko nedelja je prodala svoju imovinu i udeo u TV pravima u narednih 20 godina, inkasiravši tako oko 250.000.000 evra.

Otkud Levandovski u Barseloni?

Podsetimo, poljskom reprezentativcu je preostalo još samo godinu dana do isteka ugovora sa Bajernom i rekao je klubu da ne želi da nastavi saradnju. Nemački šampion je do sada insistirao na tome da Levandovski nije na prodaju i odbio je ponudu Barselone od 40 miliona evra prošlog meseca.

Međutim, shvatili su u Bajernu da bi odlazak gol-mašine u poznim igračkim godinama pomogao klbu da finansira potpisivanje Matija de Lihta iz Juventusa, koji je centralnom beku odradio cenu od oko 80 miliona evra, prema "Skaj Italija".

Foto: EPA

Levandovski je u Bajernu od 2014. godine i postigao je 344 gola za klub u 375 nastupa u svim takmičenjima.

Pomogao je nemačkom gigantu da osvoji osam titula u Bundesligi u poslednjih osam sezona, kao i tri kupa Nemačke, a upravo je proglašen za najboljeg strelca lige petu sezonu zaredom, nakon što je postigao 35 golova u 34 utakmice.

 

BONUS VIDEO: NI MESI NI RONALDO: Pogledajte listu najboljih strelaca u istoriji Mundijala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili