TRANSFER BOMBA KAO FILMSKA PRIČA: Pre godinu dana je umalo umro na terenu, a danas je Kristijan Eriksen pojačao giganta (VIDEO)

Novosti online

15. 07. 2022. u 16:24

DANSKI fudbalski reprezentativac Kristijan Eriksen (30) ima novi kluib.

ТРАНСФЕР БОМБА КАО ФИЛМСКА ПРИЧА: Пре годину дана је умало умро на терену, а данас је Кристијан Ериксен појачао гиганта (ВИДЕО)

FOTO: AP

Eriksen je 12. juna prošle godine doživeo srčani udar na terenu tokom utakmice Evropskog prvenstva između Danske i Finske, ali je zahvaljujući izuzetno brzoj intervenciji i dokotra reprezentacije, i hitne pomoći, i stručnjaka u obližnoj bolnici - spasen na korak od smrti.

Sada je danski vezista potpisao ugovor sa Mančester junajtedom.


Podsetimo, on je decembra 2021. raskinuo ugovor sa Interom pošto nije mogao da igra u Italiji zbog propisao o igračima koji su imalis srčani problem.

Eriksen se u januaru priključio Brentfordu sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone i pokazao od samog debija kakvu "magiju" i dalje ima u nogama.


Danski fudbaler je dobio ponudu Brentforda da produži ugovor, jer je želeo odlučio da nastavi karijeru u nekom klubu koji će igrati naredne sezone u evropskim takmičenjima.

Interesovanje za Eriksena pokazali su Totenhem i Mančester junajted. "Pevci" će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, a Junajted u Ligi Evrope, što na kraju i nije imalo presudan uticaj na izbor nove destinacije, jer je upravo izabrao (posrnulog) mančesterskog giganta.

Eriksen je profesionalnu karijeru započeo u Ajaksu, potom sedam godina proveo u Totenhemu, da bi u Inter prešao 2020. godine. U dresu reprezentacije Danske ostvario je 115 nastupa i bio strelac 38 golova.
 


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!