"IZABERI SRCEM": Bivši fudbaler Barse odigrao je ključnu ulogu u dovođenju najvećeg ovogodišnjeg pojačanja na "Kamp nou"

Novosti online

04. 07. 2022. u 15:37

FUDBALSKI reprezentativac Obale Slonovače Frank Kesi potpisao je ugovor sa Barselonom do 2026. godine, saopštio je danas katalonski klub.

ИЗАБЕРИ СРЦЕМ: Бивши фудбалер Барсе одиграо је кључну улогу у довођењу највећег овогодишњег појачања на Камп ноу

Foto: EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Kesi u Kataloniju stiže kao slobodan igrač, a prethodno je nastupao za prvaka Italije Milan.

Trebalo bi da vezni fudbaler u sredu bude i zvanično predstavljen, a u ugovoru će imati otkupnu klauzulu od čak 500 miliona evra.

Kesi je u karijeri nastupao za Atalantu iz koje je išao na pozajmice u Ćezenu i Milan, koji ga je 2019. godine i otkupio od Atalante za 32 miliona evra.

 

Član selekcije Obale Slonovače odigrao je 223 utakmice za tim sa San Sira i postigao 37 golova.

Za nacionalni tim Kesi je nastupio 58 puta i šest puta se upisao u strelce.

 

"Mundo Deportivo" je otkrio da je bivši igrač ovog kluba Jaja Ture odigrao ključnu ulogu u dolasku Kesija u Barselonu, te da je on bio taj koji ga je nagovorio da dođe u Španiju.

Ture je dao intervju za pomenuti španski list i potvrdio je da je zaista nazvao fudbalera, pa je otkrio šta mu je rekao.

- Istina je da sam ga nazvao dok je pregovarao sa Barsom. Bilo smo u kontaktu dok su trajali pregovori i znao sam da ga oni žele svim silama -  rekao je bivši fudbaler.

 

Bivši fudbalski reprezentativac Obale Slonovače otkrio je koje su bile presudne reči koje je rekao Kesiju.

- Hteo je znati sve o Barseloni i ispitivao me o mnogim stvarima. Njemu je i Milan ponudio novi ugovor i to je takođe veliki klub. Ali kada je čuo da ga Barsa želi, bio je baš u dilemi. Samo sam mu rekao da izabere srcem i da ne okleva ništa. Rekao sam mu ukoliko želi da ide iz Milana da je Barselona najbolji izbor koji može da ima - zaključio je Ture.


BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju