VEZISTA PARTIZANA O TEŠKIM DANIMA: Pantić ponovo na terenu u septembru

M. BLAŽIĆ

01. 07. 2022. u 19:47

DA se na treninzima Partizana u Ptuju zadesio slučajni prolaznik i video Danila Pantića teško da bi u prvi mah pomislio da se radi o igraču koji izlazi iz najteže povrede u fudbalu - kidanja ligamenata.

ВЕЗИСТА ПАРТИЗАНА О ТЕШКИМ ДАНИМА: Пантић поново на терену у септембру

FOTO: FK Partizan

Vezista crno-belih četiri meseca posle operacije u Lionu već deluje kao da bi za koji dan mogao da se izloži maksimalnim naporima, što se, naravno, neće dogoditi shodno striktnom režimu rada predviđenom postoperativnim planom. Najteže je prošlo, Danilo je konstantno nasmejan i nema problem da se priseti utakmice sa Bašakšehirom na pripremama u Turskoj koja ga je odvojila od terena na duži period.


- Osetio sam neprijatan bol, nisam znao tačno šta. Zamišljao sam, znajući iskustva drugih igrača, da je to bolnije. Imao sam osećaj kao da sam dobio udarac u butinu, mogao sam i normalno da idem, ali su mi rekli da se odmah oslanjam na štake.

Operacija u Francuskoj je usledila 21. februara.

- Bacio sam štake 12 dana posle operacije. Sada što se više približava izlazak na teren sve je teže. Tih prvih mesec dana si fokusiran da staneš na noge, ne razmišljaš o fudbalu.

"Propisi" koje nalažu medicinski radnici u ovakvim situacijama ne dozvoljavaju bilo kakve improvizacije.

- Šest meseci je minimum da se formira ligament, da se uhvati za kost i da se poveže sa nervnim sistemom. Van Dajk se oporavio posle devet meseci, Kijeza je počeo da trčkara tek na pet meseci od povrede.

Prognoze o datumu povratka na teren su svakim danom sve jasnije.

- Mišić je totalno atrofirao mora da se radi po deset sati dnevno u teretani. Spremao sam se na najgori scenario, pa je sada malo lakše kad vidim da ide brže i u pravom smeru. Krajem avgusta će biti šest meseci. Sledi reprezentativna pauza, pa ćemo videti kako se osećam. Mislim da ću krajem jula, početkom avgusta biti u "ševi", igri džoker. Bio bih zadovoljan da se pojavim na startu grupne faze evropskog takmičenja.

Posle svega što je doživeo i proživeo Danilo sa mnogo optimizma gleda na ono što očekuje ekipu i njega.

- Igraćemo totalno drugačiji fudbal ove sezone. Novi šef se više bazira na posedu lopte, kontroli igre. Očekujem da ćemo igrati lep fudbal. Ekipa se polako slaže, sviđa mi se kako je sve ovo počelo. Moramo da verujemo u to što radimo - zaključio je Pantić. 


FENERBAHČE ZA KRAJ OD 18.30


DVE nedelje rada u slovenačkom Ptuju je iza crno-belih, a za kraj je ostalo ono najbolje - generalka protiv turskog velikana Fenerbahčea. Utakmica je na programu od 18.30 u Gracu (Austrija), a Ilija Stolica će prvi put ovog leta moći da računa na oporavljenog Rikarda Gomeša.


JEVTOVIĆ U GACIJANTEPU


DVA dana je vladala neizvesnost oko statusa Marka Jevtovića posle unosne ponude turskog Gazijantepa da bi u prepodnevnim časovima, otklonjena je svaka neizvesnost.

Visoki vezista je razgovarao sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim i trenerom Ilijom Stolicom i doneo odluku da posle samo pet meseci u drugom mandatu sa crno-belima potpiše dvogodišnji ugovor sa turskim klubom. Partizan neće imati koristi od ovog transfera, s obzirom na to da je prilikom dolaska Jevtovića dogovoreno da će imati odrešene ruke u slučaju dobre ponude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)