MNOGO ŠANSI, MALO GOLOVA: Stanković najmanje zadovoljan golgeterskim učinkom Zvezde

Z. ĆOROVIĆ

29. 06. 2022. u 15:09

GOLOVI, opet fale golovi. Kad si bolji od protivnika, da ih češće daješ i lakše pobeđuješ. Crvena zvezda je na dve prijateljske utakmice pred novu sezonu ponovila stare slabosti i one već treću godinu prate u stopu trenera Dejana Stankovića, iako je njemu odavno jasno šta to sputava šampionsku mašinu.

МНОГО ШАНСИ, МАЛО ГОЛОВА: Станковић најмање задовољан голгетерским учинком Звезде

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su teško savladali Bravo (2:1), dok su protiv Domžala samo remizirali (1:1) iako su na oba meča bili za tri-četiri klase iznad rivala. Ono što bode oči je da startne postave nisu postigle gol u prvom poluvremenu, iako su Katai, Ivanić, Ohi, Pavkov, kao i novajlija Bukari, lako ulazili u prilike.

Međutim, fali ta ubedljivost, rutina da se pogađaju ziceri, što je bila i najveća boljka zbog koje se prošle sezone jurio zaostatak od pet bodova.

- Stvorili smo opet šanse koje je trebalo da budu golovi, a kada ih ne realizujemo, onda je dovoljan jedan kiks da te rival kazni, pa primiš gol - dobro zna šta fali Stanković, trener crveno-belih.

- Zato moramo da budemo konkretniji u završnici i kada imamo šansu, da je rešimo i damo gol. Mnogo energije se potroši dok se uzme lopta, izgradi akcija i uđe u šansu. Kada u dve utakmice imaš šest stopostotnih prilika, a ne postigneš gol iz toga, to jednostavno ne sme da se dozvoli. Idemo dalje da radimo na realizaciji, zbog toga i igramo kontrolne utakmice.

Stanković, kao prošle i pretprošle godine u ovo vreme, ne zna sa sigurnošću da li će dobiti još jednog kvalitetnog golgetera. Očigledno ga je teško naći i dovesti, čak i kada možete dobro da ga platite. Po svemu sudeći, Zvezda je izgubila trku od finansijski moćnijeg Zenita za Kolumbijca Kasijeru, pre toga je, samo u prolazu, merkala Artjoma Dzjubu.


Tu su Milan Pavkov i Norvežanin Ohi, ali je očigledno da bi Zvezdi dobrodošao neki eksplozivniji i ubojitiji "for", vrednosti do dva miliona evra. Ovoga puta moći će strpljivije da se bira, a ne kao lane, kada je "na brzaka" doveden Francuz Dioni, kao pozajmica od koje je bilo malo koristi. Pre evropskih izazova u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, koje počinje 2. avgusta, Zvezda će odigrati četiri prvenstvene utakmice, što je dovoljno da se novi napadač, ukoliko dođe, uklopi i proigra. A bilo bi dobro da dođe, jer je očigledno da će Zvezda sa Bukarijem, Kangvom, pa i Mustafom, dobi- ti na ubrzanju, pa bi jedan turbo napadač bio vrhunski adut da se u petoj brzini i sa plućima punim samopouzdanja krene u napad na Ligu šampiona. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri