IN MEMORIAM Preminuo nekadašnji fudbalski sudija Dragiša Komadinić (FOTO)

Novosti online

29. 06. 2022. u 13:03

U Beogradu je u 73. godini preminuo nekadašnji fudbalski sudija Dragiša Komadinić.

ИН МЕМОРИАМ Преминуо некадашњи фудбалски судија Драгиша Комадинић (ФОТО)

Foto: Arhiva Novosti

Dragiša Komadinić je od 1970. pa u naredne dve decenije bio jedan od najpoznatijih arbitara na ovim prostorima. Početkom devedesetih godina prošlog veka, posle prestanka aktivnog suđenja, posvetio se sudijskoj organizaciji kao instruktor i funkcioner u Fudbalskom savezu Jugoslavije.

„Rođen je 1949. godine u Lisi kod Ivanjice, i kada se sa navršenom 21 godinom života odlučio da se bavi suđenjem u fudbalu, od početka je iskazao veliki talenat koji mu je kasnije opredelio sve životne ambicije, a u tome je Dragiša Komadinić bio izuzetno uspešan.

Dragiša Komadinić FOTO: Fudbalski savez Beograda

Dragiša Komadinić je od 1979. godine postao sudija na terenima tada elitne Prve savezne lige. Tu je brzo stekao veliko poverenje i mnogi su bili zadovoljni kada bi im Komadinić sudio.

Od 1984. godine sudio je i međunarodne utakmice. Šest godina kasnije, tačno kada je zaokružio dve decenije svog uspešnog sudijskog staža, oprostio se od aktivnog suđenja utakmica.

Nastavio je da daje doprinos fudbalskom sportu, posebno važnom segmentu koji se odnosi na sudijsku struku. Da je bio i ostao čovek od poverenja pokazao je i kada je 1993. godine postao komesar za suđenje tadašnjeg Fudbalskog saveza Jugoslavije, a bio je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Beogradska sudijska organizacija bila je i ostala ponosna na svog dugogodišnjeg člana Dragišu Komadinića koji je na ovim prostorima stekao ugled sinonima za fudbalskog sudiju i sudijsku organizaciju. Poštovanje mu je bilo iskazano u monografiji autora Nebojša Vukovića posvećenoj stogodišnjici Organizacije fudbalskih sudija Beograda ‘Ambasadori pravde’ u kojoj je Dragiša Komadinić dobio izdvojeni prostor,“ ističe se na sajtu Fudbalski savez Beograda.

„Fudbalski savez Beograda i Organizacija fudbalskih sudija Beograda ovom prilikom porodici Dragiše Komadinića izražavaju duboko saučešće.“

Sahrana Dragiše Komadinića je u subotu, 2. jula, na Bežanijskom novom groblju u 12 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MILIONI STIŽU NA MARAKANU: Crvena zvezda je elita