BUKARI JE SVE ŠTO JE ZVEZDI TREBALO: Ko je "lenji gepard" koji je očarao "delije" za poluvreme i šta mu fali? (VIDEO)

V.M.P.

28. 06. 2022. u 22:17

U remiju Crvene zvezde sa ekipom Domžala, jedno ime pobralo je simpatije crveno-bele strane naše javnosti, i to momak koji je debitovao u dresu srpskog velikana, Osman Bukari.

БУКАРИ ЈЕ СВЕ ШТО ЈЕ ЗВЕЗДИ ТРЕБАЛО: Ко је лењи гепард који је очарао делије за полувреме и шта му фали? (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Agilni vezista predstavljen je kao drugo pojačanje u letnjem prelaznom roku, a od 2020. godine bio je član belgijskog Genta, dok je prošle sezone bio pozajmljen Nantu. Kompletiranjem transfera postao je peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde, posle Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više, kao i Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona evra.

ŠTA ZVEZDA DOBIJA DOLASKOM BUKARIJA

Krase ga sjajne atletske sposobnosti, a najsnažnije oružje mu je brzina, što je demonstrirao već u prvom meču na pripremama u Sloveniji. Utisak je da je Zvezda konačno našla pravu akviziciju koja će delovati po desnom boku, te da će Katai i Ivanić moći da budu malo rasterećeniji njegovim dolaskom. Težište igre opterećene leve strane konačno bi moglo da se izbalansira...

Tehnički atributi su takođe na zavidnom nivou, a agilnošću i brzim promenama pravca koje mu omogućuje nisko težište izbacuje iz balansa svoje čuvare. Voli da igra uz aut liniju, preferira da drži širinu i odatle napada prostor driblingom šaljući vodoravna dodavanja. Ima istančan osećaj za odigravnje lopti u prostor, pa će Zvezdi biti neophodan golgeter eksplozivnih karakteristika, kako bi iskoristio njegova ubitačna dodavanja.


Požrtvovan je, zna da pomogne odbrani i uvek će kao prvo rešenje tražiti da uposli nekog od saigrača, pa bi mogao da se savršeno uklopi u timski fudbal koji gaji Dejan Stanković.


Njegove karakteristike najbolje bi mogle da dođu do izražaja u Evropi, gde protivničke odbrane ne igraju tako duboko kao u domaćem prvenstvu. Momak iz Gane predstavljao bi veliku opasnost izrazitom prodornošću i osećajem za igru u tranziciji.

"LENjI GEPARD" IMA MANE

Ono što je karakteristično za afričke igrače opisuje i Bukarija, te mu nedostaje malo fudbalske inteligencije. Pre svega kada je u pitanju kretnja bez lopte i donošenje pravih odluka kada je pod pritiskom. Visok je svega 170 centimetara, i naravno neće moći da predstavlja opasnost iz vazduha. Individualnosti i lucidnosti nisu nešto što poseduje u svom napadačkom arsenalu, pa se od njega ne mogu očekivati magični potezi kojima sam rešava utakmice. U ranoj fazi karijere oslanjao se na neosporni talenat, a radna etika i profesionalizam nisu bili jača strana ovog fudbalera, o čemu svedoči i nadimak "lenji gepard", koji je dobio u Gentu.


Osman Bukari ponikao je u Lavovima iz Akre, igrao u Anderlehtu, a u slovačkom Trenčinu je doživeo afirmaciju. Nakon toga je usledio transfer u Gent za milion evra odakle je došao za dvostruko veću sumu na "Marakanu", kao pojačanje od koga se mnogo očekuje.
Za reprezentaciju Gane nastupao je pet puta i još uvek bi mogao da se nađe na Mundijalu u Kataru. 

BONUS VIDEO: Igrači Crvene zvezde otputovali na pripreme u Sloveniju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)