ALEKSANDER ČEFERIN GOST FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE: "Ovde se osećam kako kod svoje kuće" (FOTO, VIDEO)

Novosti online

24. 06. 2022. u 15:55

GOST Fudbalskog saveza Srbije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi bio je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

АЛЕКСАНДЕР ЧЕФЕРИН ГОСТ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Овде се осећам како код своје куће (ФОТО, ВИДЕО)

FOTO: FSS

Prvi čovek evropskog fudbala došao je u društvu jednog od najbližih saradnika, direktora nacionalnih asocijacija u UEFA Zorana Lakovića.

Uvažene prijatelje iz UEFA ugostili su zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, počasni predsednik Tomislav Karadžić, direktor A tima Stevan Stojanović i selektor A reprezentacije Dragan Stojković.

Dan ranije predsednik UEFA bio je na promociji knjige svog oca Petera, gde se takođe sreo sa brojnim osobama iz srpskog fudbala i srpskog sporta. Gospodin Čeferin je poslednji put u Beogradu bio 2019, dok je prvi put SC FSS obišao u martu 2017. godine.

- Sinoć je bilo odlično, opušteno sa mnogo prijatelja. Retko imam posete u nekoj državi gde se osećam tako dobro. Što se tiče trening centra, za mene je fascinantan. Verujte mi da sam video praktično sve trening centre u Evropi, ovo nemaju ni najveće zemlje - istakao je predsednik UEFA na početku razgovora za Fudbalski savez Srbije.

Gospodin Čeferin je zatim prokomentarisao i saradnju sa FSS.

- Prvo, nisam neki diplomata. Iskreno mogu da kažem da je saradnja sa FSS,  predsednikom i generalnim sekretarom, idealna. Ne može biti bolja. Ovde se osećam kao kod kuće.

Uvaženi gost iz UEFA posebno se osvrnuo i na angažman Dragana Stojkovića u FSS na mestu selektora A reprezentacije sa kojom se plasirao na SP u Kataru.

- Piksi je bio legenda kao igrač, a sad vidimo koliko je dobar trener. Imate odličnu ekipu i za mene plasman na Svetsko prvenstvo nije ništa senzacionalno. Vi to zaslužujete i ja sam siguran da će rezultat Srbije na Svetskom prvenstvu biti odličan.

Po mnogo čemu Svetsko prvenstvo u Kataru će biti specifično, sve selekcije biće u jednom gradu, takmičenje se održava u praktično zimskom periodu…

- Iako je specifično svetsko prvenstvo zbog toga što se održava u novembru i decembru i na malom prostoru, siguran sam da će organizacija biti odlična. Baš su se posvetili i rade mnogo na tome. Biće drugačije, zanimljivije.

Sledeće godine su izbori u UEFA. Gospodin Čeferin je već dobio veliku i pisanu podršku skoro svih članice evropske kuće fudbala, među prvima je bio Fudbalski savez Srbije. Imali smo informaciju da ih je bilo 48, ali nas je predsednik UEFA demantovao.

- Nove su informacije, preko 50 Saveza je poslalo pismenu podršku. Fudbalski savez Srbije je bio jedan od prvih, što mi mnogo znači - završio je razgovor predsednik UEFA Aleksander Čeferin

BJEKOVIĆ: ČEFERIN JE ČOVEK FUDBALA

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković takođe je biranim rečima govorio o gospodinu Čeferinu, kome se zahvalio na dolasku i podršci.

- Utisci su izvanredni. Zahvaljujem se gospodinu Čeferinu na dolasku i što nam je pružio priliku da provedemo dva dana zajedno, razmenimo iskustva i pričamo o saradnji. Gospodin Čeferin je našom saradnjom i više nego zadovoljan, kao i mi odnosom UEFA prema našem Savezu. On je čovek iz fudbala, sa kojim je uvek korisno i prijatno razgovarati. Zahvalni smo mu na svemu i verujem da će se naša saradnja nastaviti i biti još bolja u budućnosti.

PIKSI: POHVALE PRVOG ČOVEKA EVROPSKOG FUDBALA IMPONUJU I MOTIVIŠU

Selektor A tima Dragan Stojković zahvalio je gospodinu Čeferinu na dolasku i izneo utiske posle dvodnevnog druženja.

- Imati za goste prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina i njegovog saradnika, visokog funkcionera UEFA Zorana Lakovića, svima u FS Srbije predstavlja zadovoljstvo. Velika je čast imati tako ugledne i eminentne goste i pre svega prijatelje. Druženje sa njima, u ova dva dana, provedeno je na najbolji mogući način. Kada se utisci budu slegli, zaista će biti maksimalno pozitivni - rekao je selektor.

- Drago nam je da ima pozitivno mišljenje o našoj organizaciji i da vidi napredak Fudbalskog saveza Srbije u svim segmentima. To je ono što raduje i ohrabruje ljude koji se bave fudbalskom politikom da nastave da srpski fudbal uzdižu i čine ga boljim, lepšim i ponosnijim. Kada dobijete reči pohvale od prvog čoveka evropskog fudbala to zaista imponuje i motiviše da budete još bolji.

O POVEĆANJU BROJA IGRAČA NA SP

Od 23. juna ono o čemu se pričalo postalo je i zvanično, FIFA je povećala broj igrača na završnom turniru SP sa 23 na 26. Jedan od onih čija je ovo bila inicijativa bio je Dragan Stojković, tokom boravka u Dohi, prilikom žreba za grupnu fazu takmičenja na SP.

- Ideja se rodila na panel sastanku svih selektora u organizaciji FIFA u Dohi. Mene, ali smatram i sve ostale selektore, raduje takva odluka. Kao što sam i tada rekao, ponoviću – mislim da je 26 igrača optimalan broj. To apsolutno ne menja ništa, čak sa ljudske strane, a ne samo trenerske, daje jednu dobru satisfakciju, kako meni, tako i svim igračima koji će se naći na tom spisku. Mnogo mi je drago zbog te odluke i pozdravljam je. Čestitam FIFA na razumevanju i jednoj veoma pametnoj i logičnoj odluci - konstatovao je selektor Srbije.

BONUS VIDEO - Ko su najbolji strelci mundijala u istoriji?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STIGAO U BESNOM DŽIPU: A kad je reprezentativac izašao, nisu mogli da veruju kad su videli stajling (VIDEO)