ĐOKOVIĆ DOBIO RIVALE: Protiv Alkaraza u četvrtfinalu, Nadal tek u finalu Vimbldona

Александар Илић
Aleksandar Ilić

24. 06. 2022. u 11:34 >> 11:40

ŽREB za ovogodišnji Vimbldon održan je na Ol Ingland klubu u Londonu. Turnir počinje 27. juna, a završava se finalnim mečom muškog singla 10. jula. Novak Đoković dobio je protivnika na startu, a čeka ga težak put do odbrane trofeja.

ЂОКОВИЋ ДОБИО РИВАЛЕ: Против Алкараза у четвртфиналу, Надал тек у финалу Вимблдона

FOTO: Tanjug

Iako je značaj ovogodišnjeg Vimbldona umanjen, zbog činjenice da se neće osvajati bodovi za ATP listu, ovaj turnir ostaje primamljiv za sve igrače i ljubitelje tenisa, kako zbog ogromnog nagradnog fonda, tako i zbog tradicije "nezvaničnog prvenstva sveta". Ovo će biti 135. izdanje Vimbldona i jubilarno stoto od kada se čuveni Centralni teren nalazi na trenutnoj lokaciji.

Prvi rival najboljem na svetu biće Korejac Kvon, trenutno 85. igrač sveta.

U drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Tanasisa Kokinakisa i Kamil Maržjaka.

U četvrtfinalu Đoković bi prema projekciji trebalo da igra sa petim favoritom Karlosom Alkarazom, a u polufinalu sa boljim iz duela Hurkač – Rud.

U drugoj polovini žreba u projektovanom četvrtfinalu Cicipas ide na prošlogodišnjeg finalistu Beretinija, dok Nadal igra protiv Ože Alijasima.

Dvostruki vimbldonski šampion Endi Mari počeće protiv pobednika duela Dakvordi-Izner. Dok će Vavrinka igrati protiv Sinera.

Miomir Kecmanović će u prvom kolu igrati protiv Džona Milmana. Dušan Lajović će igrati protiv Pabla Karenja Buste. Dok Laslo Đere počinje protiv Alehandra Tabila.

Aleksandra Krunić igraće protiv Sorana Kirstee. Serena Vilijams igraće protiv Francuskinje Harmoni Tan.


Titulu u muškom singlu brani naš Novak Đoković, a u odsustvu dvojice prvoplasiranih sa ATP liste, Danila Medvedeva i Saše Zvereva, glavne konkurente imaće u "večitom rivalu" Rafaelu Nadalu, mladom španskom asu Alkarazu i prošlogodišnjem finalisti Mateu Beretiniju, koji je osvajanjem Štutgarta i Kvinsa potvrdio da je specijalista za travu.

BONUS VIDEO - Poruka rumunske teniske lepotice čitaocima "Novosti"

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)