NAJTUŽNIJA FUDBALSKA PRIČA: Bio je upucan u glavu, žena i menadžer su mu ukrali sav novac, ali pokazuje da ništa ne može da ga slomi

Novosti online

22. 06. 2022. u 23:33

SALVADOR Kabanjas je bio velika fudbalska zvezda i heroj nacije u Paragvaju nakon što ih je odveo na Mundijal, bio je nadomak velikog transfera, ali jedan noćni izlazak mu je promenio život.

НАЈТУЖНИЈА ФУДБАЛСКА ПРИЧА: Био је упуцан у главу, жена и менаџер су му украли сав новац, али показује да ништа не може да га сломи

Foto: Printscreen/Twitter/Motivaciones Fútbol

Nakon što je svoju zemlju odveo na Svetsko prvenstvo trebalo je da potpiše za Mančester junajted posle fenomenalnih igara u meksičkom timu "Amerika".




U januaru 2010. godine. Kabanjas je izašao u poznati noćni klub u Meksiko Sitiju sa suprugom i ništa nije ni slutilo da će nakon toga za njega početi pakao.

Kada je ušao u toalet, nepoznati muškarac mu je prišao i upucao ga uglavu. Nekako je preživeo, ali mu je metak ostao u glavi i od tada ima problema sa pamćenjem.

- Danas je tvoj poslednji dan života jer ćeš umreti. Kradeš od nas Meksikanca - bile su reči koji je tada meksički diler poznat pod imenom "Džej Džej" poručio Paragvajcu i upucao ga.

Diler je nakon dugogodišnjeg suđenja osuđen na 20 godina zatvora zbog pokušaja ubistva fudbalera.

Kada se desio pomenuti napad na fudbalera, on je imao 30 godina i bio je na vrhuncu karijere. Usedila je dvogodišnja pauza od fudbala, ali i još jedan težak životni trenutak. Nakon pokušaja ubistva i žena mu je "zabila nož u leđa".

Kabanjas se nakon dve godine vratio da igra za niželigaša iz rodnog grada Ituague, Klub 12, ali ono što su mu uradili bivša žena i menadžer ponovo je slomilo fudbalera.

Naime, dok se Paragvajac borio za život, njegova sada već bivša supruga Marija Lorgija ga je opljačkala zajedno sa njegovim agentom. Ukradno mu je 10 miliona dolara.

Da stvar bude gora njegova bivša žena je okrenula i decu protiv oca pa ih uopšte više i ne viđa.

 

Kabanjas je svojevremeno govorio o izdaji koja ga i dan danas boli. Da stvar bude još gora, menadžer mu je bio kum.

- Žaliću celog života što sam otišao u taj noćni klub. Još više ću žaliti što sam tamo bio sa bivšom ženom koja je uradila to što je uradila. Najviše me boli njena izdaja i izdaja mog menadžera. Njih dvoje su mi radili iza leđa, a ja nisam ništa znao. Bio mi je kum - rekao je nekadašnji napadač.




Da bi preživeo počeo je raditi u pekari sa svojim roditeljima i razvozio je hleb. Uspeo je skupiti novac i polako je stao na noge zahvaljujući pomoći države. Kabanjas je još jednom pokazao svima da ništa ne može da ga slomi.

BONUS VIDEO: Lista najboljih strelaca u istoriji fudbala
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju