"VUČIĆ NE POMAŽE ZVEZDI": Vermezović ne veruje u "teorije zavere", kako kaže ali verujem u uspeh Ilije Stolice

Novosti online

11. 06. 2022. u 18:32 >> 18:37

FUDBALSKI stručnjak Ilija Stolica izabran je za novog trenera Partizana. Strateg je tako na užarenoj klupi beogradskog velikana nasledio Aleksandra Stanojevića.

ВУЧИЋ НЕ ПОМАЖЕ ЗВЕЗДИ: Вермезовић не верује у теорије завере, како каже али верујем у успех Илије Столице

FOTO: EPA

U Humskoj se užurbano radi na priprema za izlazak na evropsku scenu. Čovek koji je dobro poznato lice "grobarima" Vladimir Vermezović, bivši dugogodišnji trener "parnog valjka" uvek je lice dobrodošlo da priča o aktuelnim dešavanjima u klubu.

– Čudna su vremena za partizanovce. Mnogo toga se priča i dešava oko Partizana. Mnogo je raznih teorija, ali je činjenica da Partizan ima trenera. Ilija Stolica je vredan momak, znam ga dok je igrao za crno-bele kada sam ja bio pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću. Napravio je sa Voždovcem lepe stvari i smatram da je Partizan u ovom trenutku izabrao najbolje rešenje – rekao je Vermezović za "Sputnjik" i dodao:

– Kažem u ovom trenutku jer svaka prilika da se postane trener Partizana je dobra i ne treba je odbijati. Kažu da je Stolica mlad, ali svi smo mi bili podložni sličnim kritikama. Ja sam došao iz Teleoptika, Ljubiša Tumbaković iz petlića Partizana i to nema nikakve veze. Dejan Stanković je osvojio treću titulu sa Zvezdom bez prethodno dana staža kao šef stručnog štaba – istakao je iskusni stručnjak.

Vermezović smatra da je kontinuitet najvažniji za trenera i vreme koje dobije da uspostavi svoju fudbalsku filozofiju. 

– Ukoliko se budu poklopile kockice, a postoje sve predispozicije, Stolica bi mogao da donese pozitivan pomak. Partizanovi navijači ne bi trebalo da sa tolikom sumnjom prihvataju novog trenera, neophodno je dati mu vreme. Menjati trenera na svaka 3-4 meseca nema smisla, potrebno je pustiti ljude da rade. Svi pričaju da je Partizan veliki klub, da nema vremena, ali i drugi klubovi u Evropi su veliki pa pruže šansu treneru po godinu ili dve iako ne osvoje ništa. Ukoliko veruješ i imaš viziju neophodno je sačekati – rekao je Vermezović.

Za izgubljenu titulu smatra da crno-beli ne bi trebalo da traže alibi.

– Javna je tajna da u našem fudbalu nisu sve stvari onakve kakve bi trebalo da budu. Uzdali smo se u VAR, međutim vidimo da i ta tehnologija u jednu ruku može da se kojntroliše. Ipak, ne bih se služio teorijam zavere da Vučić pomaže Zvezdi. Ove godine Partizan je bio najbliži šansi da osvoji titulu. Imao je veliku bodovnu prednost, derbi koji je direktno odlučivao o šampionu, izgubili smo i ne bismo trebali da tražimo alibi. Takođe, ne znači da je Sale Stanojević slab trener jer je izgubio taj derbi. Ne, jednostavno se tako desilo, izgubio si jednu utakmicu koja odlučuje direktno. Da li igrači nisu bili dovoljno spremni ili njihov mentalni sklop nije mogao da podnese težinu takve utakmice, jednostavno desilo se. Zvezda je dobila tu utakmicu, odvojila se i kasnije se potvrdilo staro pravilo u domaćem, ali i evropskom fudbalu da se titule ne osvajaju u duelima sa velikim rivalima, već sa malim protivnicima - zaključio je popularni "Vermez". 

Stolica je u karijeri vodio mladu i kadetsku reprezentaciju Srbije, Voždovac, Vojvodinu i Olimpiju.

BONUS VIDEO: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna