ZAPAMTIĆE OVO: Predsednik Fiorentine se obratio mami Dušana Vlahovića, ali ovakav odgovor nije očekivao

Novosti online

23. 05. 2022. u 18:27

NAPISANO je literalno delo o Dušanu Vlahoviću, kao nova afirmacija toga da je srpsko dete, koje je relativno skoro lansirano u fudbalsku orbitu zaludelo Apenine. Knjigu je predstavio urednik "Tutosporta" Gvido Vačango, u društvu protogoniste o čijoj afirmaciji na "čizmi" ona i govori.

ЗАПАМТИЋЕ ОВО: Председник Фиорентине се обратио мами Душана Влаховића, али овакав одговор није очекивао

Foto: AP

U pomenutom delu su objavljene priče i anegdote koje donose Ćezare Prandeli, Alberto Marangone i drugi fudbalski radnici i poznavaoci. Oni su utkali mali deo sebe u razvoj karijere koja bi mogla da obeleži narednu deceniju fudbala u Kalču.


U knjizi je o srpskom vunderkindu govorio i Pantaleo Korvino, čovek koji se smatra ključnom figurom u transferu Vlahovića iz Humske na "Artemio Franki". 


- Kada sam ga kupio video sam da ima potencijal da postane veliki igrač. Ograničiću se da kažem da sam veoma zadovoljan kako je posao obavljen i šta je doneo Fjorentini. Bio je veoma blizu Borusije Dortmund, zvali su ga Arsenal, Juventus i Atalanta. Da ga ne bih izgubio otišao sam u Beograd da mu upoznam porodicu, a potom sam ih odveo u Milano.  Tada mi je njegova majka mi rekla: "Znaj da ti dajem novog Batistutu". Odgovorio sam joj da će mi biti dovoljan novi Luka Toni. Istorija će reći sve - rekao je Kovrvino.

Porodica srpskog golgetera poznata je po tome što je maksimalno bila privržena karijeri njihovog deteta, prateći ga u stopu na svakom fudbalskom nivou na kom je nastupao. Podržali su ga u odluci da napusti medicinu i posveti se sportskoj karijeri. Prozvali su ga srpski Ibrahimović, a njegova majka videla je "šmek" i umeće argentinskog majstora u sinu jedincu. 


Dušan Vlahović postigao je 24 gola u najelitnjem fudbalskom takmičenju Italije, uz to je i najbolji strelac Kupa ove zemlje sa četiri pogotka.
 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024