ENGLESKA IZABRALA NAJBOLJEG MLADOG IGRAČA: Velika nada ostrvskog fudbala odbranila ovo zvanje (VIDEO)

Novosti online

21. 05. 2022. u 17:00

PRED poslednje kolo kojim će biti spuštena zavesa na super-uzbudljivu sezonu u Engleskoj, dodeljene su nagrade igračima koji su obeležili minulu takmičarsku godinu. Fudbaler Mančester sitija, Fil Foden proglašen je za najboljeg mladog igrača u Premijer ligi.

ЕНГЛЕСКА ИЗАБРАЛА НАЈБОЉЕГ МЛАДОГ ИГРАЧА: Велика нада острвског фудбала одбранила ово звање (ВИДЕО)

Ilustracija foto: EPA

Premijer liga ove kao i tradicionalno svake sezone dodeljuje nagrade za najboljeg igrača sezone do 23 godine. Ovo zvanje poneo je baš kao i prošle godine Foden, koji je istakao ponos što je u "pokupio" ovu nagradu pored sjajnih fudbalskih potencijala. 

- Veoma sam ponosan što drugu godinu zaredom dobijam ovu nagradu. Zadovoljan sam svojim igrama ove sezone i bilo je zasita sjajno što sam na taj način doprineo dobrim rezultatima tima. Zaista je velika čast dobiti ovu nagradu u tako jakoj konkurencij- rekao je engleski vezista za sajt Mančester sitija.

U konkurenciji za ovo priznanje, uz Fodena su ove sezone bili Trent Aleksander-Arnold, Konor Galager, Tajrik Mičel, Mejson Maunt, Aron Ramzdejl, Deklan Rajs i Bakajo Saka.

Mladi perspektivni fudbaler "građana", briljirao je ove godine na terenima širom Engleske. Ovo su njegovi najbolji potezi, kojima je pogurao svoj tim ka zicer šansi, da sutradan poraze Aston Vilu na svom terenu i osvoje titulu prvaka u kolevci fudbala.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti