STIŽE ZAMENA ZA MBAPEA: Kandidat za Zlatnu loptu oblači dres Parižana

Novosti online

19. 05. 2022. u 09:00

OSTRVSKI mediji već dugo prenose da "faraon sa Enfilda" Mohamed Salah i senegalski "lav" Sadio Mane odbijaju da produže ugovor sa Liverpulom. Glasine o tome potkrepljuju se sve više time da je Sadio Mane viđen kao idealna zamena za Kilijana Mbapea i da su Parižani spremni da svim silama krenu u napad na njegov potpis.

СТИЖЕ ЗАМЕНА ЗА МБАПЕА: Кандидат за Златну лопту облачи дрес Парижана

FOTO: Tanjug

Na drugoj strani francuski golgeter je potvrdio da postoji opcija da obuče dres Reala iz Madrida i takođe u nekoliko navrata odbio napore uprave PSŽ-a da zadrže ovo čudo od deteta.

Prema tvrdnji Kristijana Falka, novinara "Bilda", na "Park prinčeva" mogao bi da doputuje Sadio Mane, za koga je uprava prvaka Francuske spremila astronomski ugovor. Navodi se da je u pitanju ponuda koja se ne odbija, iako je Senegalac poznat kao antimaterijalista.

Aktuelno krilo Liverpula po mnogim karakteristikama podseća na Mbapea. Krase ga neverovatna brzina, fizički atributi, osećaj za prostor i kretanje od lopte, uz predatorski instinkt za gol. 

Sadio Mane ove sezone upisao je 33 nastupa u Premijer ligi, 15 puta tresao mrežu protivnika i tome dodao dve asistencije.

Uz to osvojio je dva kupa Engleske i u trci je za kvadruplom krunom, ukoliko se njegov Liverpul, nekim čudom, dokopa titule u Premijer ligi. Nakon toga igraće finale Liga šampiona 28. maja, upravo u prestonici Francuske, što će, po svemu sudeći, biti i njegova naredna klupska destinacija. 

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!