DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI OTKRIO: Dejo Savićević odbio šestu Zvzedinu zvezdu!

Novosti online

18. 05. 2022. u 16:44

OD trenutka kada je Zvezda dodelila "pet zvezdinih zvezda", legendama svog kluba, vlada polemika da li je u društvu Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana DŽajića, Vladimira Petrovića i Dragana Stojkovića trebalo da se nađe i Dejan Savićević.

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ ОТКРИО: Дејо Савићевић  одбио шесту Звзедину звезду!

Foto: N.Paraušić

Zbog čega se Zvezda zaustavila na pet zvezdi otkrio je Dragan Stojković Piksi, u vreme čijeg rukovođenja klubom je i razmatrana odluka da se legendarni fudbaler crveno-belih ovekoveči kroz ovaj gest.

- Nije bilo zvaničnog predloga, ali… Logična je bila ideja da Dejo, predvodnik, perjanica šampiona Evrope, bude promovisan u Zvezdinu zvezdu. Budimo iskreni, Savićević je po svim parametrima bio broj jedan u ekipi, kasnije i osvajač svetske titule. Ipak… Kad sam Deju saopštio ideju i proceduru, kategorički je odbio bilo kakav razgovor na tu temu. Nije bilo, potom, mesta ni priči… Svi znaju kakav je Savićević, nije bilo šanse, niti svrhe da se ubeđujemo u suprotno. Za mene, da ne bude nesporazuma, Dejo je šesta Zvezdina zvezda. I tu nema dileme, objasnio je selektora Srbije tokom promocije knjige „Piksi – sve za deset“.

Kasnije, maja 2010. godine, Upravni odbor Crvene zvezde celu generaciju 1991. promovisao je u šestu klupsku zvezdu.

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)