"SVAKI TROFEJ STVARA PRITISAK!" Stanojević: Nije lako pobediti dva puta dobru ekipu

Novosti online

10. 05. 2022. u 16:10

PARTIZAN je pre tri dana pobedio Vojvodinu u plej-ofu Superlige Srbije, a isti timovi će odmeriti snage i u sredu u polufinalu Kupa.

СВАКИ ТРОФЕЈ СТВАРА ПРИТИСАК! Станојевић: Није лако победити два пута добру екипу

FOTO: FK Partizan/ Sandić foto

Crno-beli su sa 2:1 bez mnogo problema slavili protiv Novosađana u prvenstvu, a trener kluba iz Humske Aleksandar Stanojević očekuje drugačiji meč.

- Nije lako u kratkom vremenskom periodu dvaput dobiti dobru ekipu - upozorava Stanojević pred meč u sredu i dodaje:

- Nema popravnog, više se rizikuje u datom trenutku, maksimalno smo oprezni i motivisani. Znamo da nam utakmica donosi još jedno finale.

Partizan bi se trijimfom plasirao u osmo uzastopno finale najmasovnijeg takmičenja.

- Nama je najveći pritisak u prvenstvu, kao primarnoj obavezi. Zatim sledi velika praznina, pa Evropa, tek onda Kup. Razumljivo, svaki trofej stvara pritisak. Nema problema na tom planu, navikli smo, tako funkcionišemo.

Svesni su u Partizanu da se igra jedna utakmica i znaju šta mogu da očekuju od Vojvodine, ali nema sumnje da su crno-beli favoriti na ovom meču.

- Dobro se poznajemo, iako su je vodila trojica trenera otkako sam ovde. Očekujem promene, možda i sistema, na sve smo spremni. I mi smo spremni. Sigurno je Novosađanima kup prioritet, nama je na prethodnom meču bilo prvenstvo, sad je fokus na ovom i jedva čekamo da počne. Bićemo i mi drugačiji, koncentrisaniji, čvršće ćemo ući, greške ispraviti... Nikad ne poredim vremena, svaka utakmica nosi nešto novo, neću da pričam kako je bilo nekad. Vojvodina je uvek težak protivnik, ne opterećujem se da li je nekad bio derbi, jel nam bilo lakše... Svaka utakmica sa Vojvodinom je teška.

"Mi smo perfekcionisti, uvek tražimo više"

Posle prošle utakmice protiv "lala" Stanojević je igračima zamerio na odnosu u drugom poluvremenu.

- Mi smo perfekcionisti. Uvek tražimo više, bio sam ljut što smo pri rezultatu 2:0 i potpunoj kontroli situacije mogli sve da rešimo, postignemo još neki gol, a bili smo nedisciplinovani u fazi odbrane, a opušteni u napadu. Bio sam nezadovoljan načinom na koji smo priveli meč kraju. Ukupno gledamo, veći deo meča igrali smo kvalitetno bili bolji.

Rikardo Gomeš igra fantastično, već je postigao 34 gola, a jedan mu fali da stigne Mateju Kežmana koji je u sezoni 1999/2000 brojao do 35.

- Očekujemo oglove. Raduje me što Rikardo razmišlja timkski, želi da i drugi budu strelci, vidite da ne šutira penale otkako je promašio protiv Proletera. Dejstvuje za ekipu i želimo da mu to donese rekord, iako se njime ne opterećujemo - zaključio je Stanojević.

Utakmica Partizan - Vojvodina igra se u sredu od 16.30.

BONUS VIDEO: Aleksandar Stanojević posle Vojvodine: Imali smo loše drugo poluvreme, menjaćemo za Kup

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna