AU, KAKAV DUEL: Kecmanović i Švarcman odigrali meč za pamćenje, teniska poslastica usred Rima

A. Ilić

10. 05. 2022. u 15:33

U prvom meču na mastersu u Rimu sastali su se Dijego Švarcman i Miomir Kecmanović. Srbin je loše počeo meč, ali je u nastavku zaigrao značajno bolje. Dobio je drugi set i u jednom momentu izgledalo je da će dobiti meč, ali nije iskoristio poklone rivala, te je na kraju poražen sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:7 (3)).

АУ, КАКАВ ДУЕЛ: Кецмановић и Шварцман одиграли меч за памћење, тениска посластица усред Рима

FOTO: EPA

Fantastičan meč u prestonici Italije odigrali su Argentinac i Srbin. Nakon loše igre u prvom setu u drugom i trećem zaigrao je Kecmanović znatno angažovanije. 

Neverovatno zvuči podatak da smo u prvom setu videli pet vezanih brejkova na obe strane, a zanimljivo je i da je Kecmanović gem na svoj servis dobio prvi put u drugom setu.

PRVI SET 2:6

Imao je Dijego Švarcman 2:0, uspeo je odmah na startu da napravi brejk protiv Miomira, a onda smo videli nešto što se retko viđa, viđeno je pet brejkova u nizu, a na kraju je Argentinac uspeo da slomi otpor Miomira Kecmanovića i sačuva svoj servis, nakon sedam gemova vodio je 5:2.

Bio je na pragu dobijanja narednog gema Kecmanović, ali je dijagonalu poslao u aut, a to je rival iskoristio za izjednačenje, nakon čega Srbinu nije dao priliku, te je prvi set više nego ubedljivo dobio.

FOTO: EPA

DRUGI SET 2:6,6:3

Sa znatno više energije, nakon četiri brejka koja je dozvolio rivalu, Kecmanović je osvojio prvi gem na svoj servis i to u drugom setu. Usledio je period igre u kojem su obojica čuvali svoj servis, što je bila sušta suprotnost prvom setu.

Uspeo je Srbin da probije odbranu rivala i nakon sedam gemova napravi brejk, i po prvi put povede u meču.

U narednom gemu lavovska borba, imao je Švarcman brejk loptu, ali je nakon lavovske borbe uspeo da se odupre rivalu i potvrdi ranije osvojeni brejk. Iskoristio je Srbin pad koncentracije rivala, te još jednom uzeo gem i došao do izjednačenja u setovima.

FOTO: EPA

TREĆI SET 2:6,6:3, 6:7(3)

Treći set furiozno je počeo Kecmanović, dva gema uvodna dobio je sa "nulom", a potom proslavio glasnim pokličom "idemo", dok rival nije znao šta ga je snašlo.

Ipak, u četvrtom gemu trećeg seta tri vezane greške napravio je Srbin i rivalu dozvolio da se nada da može do preokreta.

Iskoristio je Argentinac drugu brejk loptu, a potom i potvrdio brejk, te je meč iznova ušao u egal. Srbin je već u narednom iskoristio tri greške rivala, te ponovo došao do vođstva.

U desetom gemu, kada je bilo najvažnije, Kecmanović je došao do dve meč lopte. Prvu je spasao Argentinac, a potom i drugu. Sa sedam vezanih poena potom Švarcman dolazi do tri brejk lopte.

Nije Kecmanović nakon propuštene dve meč lopte ličio na sebe, a to je Dijego Švarcman iskoristio da dođe do bitnog brejka, te je potom servirao za pobedu. Odgovorio je i Kecmanović, meč je ušao u taj-brejk.

Srbin je u njemu ostao bez snage, što je u jednom trenutku kraj klupe i konstatovao, te je Švarcman lagano meč priveo kraju dobijenim taj-brejkom.

BONUS VIDEO: BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere