LUDNICA U REŽIJI DŽOIJA BARTONA! Uradili nešto što nisu skoro šest decenija i to im donelo plasman u viši rang (VIDEO)

O. M.

08. 05. 2022. u 12:09

NEVEROVATAN meč odigrali su fudbaleri Bristol roversa u poslednjem kolu Lige dva kojim su osigurali plaman u viši razred engleskog fudbala.

ЛУДНИЦА У РЕЖИЈИ ЏОИЈА БАРТОНА! Урадили нешто што нису скоро шест деценија и то им донело пласман у виши ранг (ВИДЕО)

foto: tviter printskrin

Pred poslednje kolo i meč sa Skantorpom, ekipi Džoija Bartona bila je neophodna pobeda sa za pet golova većom razlikom od one koju ostvari Nortempton ili bilo koja ukoliko bi njihovi rivali u borbi za treće mesto kiksnuli protiv Beroua.

Pre utakmice protiv Skantropa, ekipa Bristol Roversa je bila četvrtoplasirana ekipa sa istim brojem bodova kao i treći Nortempton, ali sa pet golova lošijom gol-razlikom.

Ekipa Nortemptona je vodila na poluvremenu protiv Baroua sa 3:1, dok je Bristol imao 2:0. To je značilo da je Bartonov tim morao u nastavku da postigne još pet golova, a da Nortempton ne postigne ni jedan, što se i desilo. Kada je Anderson postigao gol za 7:0 usledio je dilirijum na stadionu.

Da čudo bude veće, bio je ovo prvi put da Roversi postignu sedam golova na jednoj utakmici u jednoj od prve četiri lige od 1964. godine. Samo su jednom u međuvremenu to uspeli u Konferenciji, ali to takmičenje ne igra se pod okriljem EFL.

U meču Nortemptona i Baroua se rezultat nije menjao, ali je neizvesnost bila prisutna do samog kraja. Kada je sudija odsvirao kraj, Bristol je proslavio ulazak u viši rang, a s druge strane krenula je tuga navijača Nortemptona koji su izvršili pravu invaziju na Berou - a nisu mali put prevalili, iz centralne Engleske do granice sa Škotskom.

Da je ostalo 3:0 za njihove ljubimce, koliko je bilo do nadoknade prvog poluvremena, možda bi se oni radovali. A možda bi Roversi postigli osam, nikada nećemo saznati...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije