"OVO JE NEKA DRUGAČIJA SRBIJA": Nemanja Vidić oduševljen Piksijem i "orlovima"

M. Bl.

10. 04. 2022. u 17:32

SRBIJA bi ove jeseni na Svetskom prvenstvu u Kataru mogla da ode daleko. Nekadašnji reprezentativac i stub odbrane Mančester junajteda Nemanja Vidić je u razgovoru za "Atletik" pričao na brojne teme, među kojima je značajno mesto zauzela ona o kvalitetima i mogućnostima "orlova" pred svetsku smotru fudbala

ОВО ЈЕ НЕКА ДРУГАЧИЈА СРБИЈА: Немања Видић одушевљен Пиксијем и орловима

FOTO: N. Paraušić

- U dobroj smo poziciji sa jako pozitivnim trenerom Draganom Stojkovićem. Ovo je neka drugačija Srbija. Selektor voli da igra ofanzivno, a igrači mu veruju i cene slobodu koju im daje. Uspeli smo da napravimo neke sjajne rezultate, pobedili smo Portugaliju u gostima - istakao je Vidić.

Objasnio je Vidić zatim zašto je Srbija izgledala tako dobro tokom kvalifikacija.

- Imamo iskusne igrače koji igraju za neke od najvećih klubova u Evropi. Dušan Tadić je u Ajaksu, Sergej Milinković-Savić u Laciju, Luka Jović u Real Madridu. Mnogi su na vrhuncu karijere, imaju 25-30 godina. Niko ne igra u Srbiji, svi su na višem nivou u Nemačkoj, Španiji, Engleskoj, Italiji ili Francuskoj. A tu je i Dušan Vlahović koji je sa samo 22 godine potpisao za Juventus. On je jako uzbudljiv napadač za Srbiju i već daje golove za državni tim.

Naš nacionalni tim je često išao na Mundijale sa velikim ambicijama pa doživljavao razočaranja, Nemanja smatra da bi sada konačno trebalo da bude drugačije.

OTAC SE DIVI ČARLTONU

ISPRIČAO je Vidić Englezima i jednu anegdotu vezanu za njegovog oca.

- Porodica je došla da me gleda u Moskvi u finalu Lige šampiona 2008. godine. Moj otac nije bio impresioniran igračima koji su postali evropski šampioni nego Bobijem Čarltonom! Pratio ga je, gledao je kada je '66 Junajted igrao sa Partizanom u polufinalu Kupa evropskih šampiona. Svi u Srbiji su znali za avionsku nesreću u kojoj su poginuli igrali Junajteda kada su se vraćali iz Beograda. Ja sam stajao sa tatom i prevodio Bobiju Čarltonu koliko mu se divi. 

- Siguran sam da na ovom turniru možemo da odigramo dobro, ali smo u grupi sa Brazilom i Švajcarskom sa kojima smo bili i prošli put u Rusiji. Srbija je vodila protiv Švajcarske 2018. godine, ali onda su oni postigli pobedonosni gol u 90. minutu. Grupa je teška, ali mislim da možemo da je prođemo.

Dotakao se Vidić zatim i vremena provedenog u Mančesteru.

- Imao sam porodicu kada sam došao, a više vremena sam provodio sa saigračima. Igrali smo dve, tri utakmice nedeljno za Junajted, a uz to sam igrao za reprezentaciju. Bile su to intenzivne godine. Rio Ferdinand, Edvin van der, Robin van Persi i Majkl Kerik su mi bili najbliži. Nekoliko puta sam sa njima išao na večere.

Život van terena je umeo da donese i dosta detalja koji nisu karakteristični za sportiste.

FOTO: N. Paraušić

 

- U Srbiji i Moskvi sam išao u diskoteke, a u najvećem klubu na svetu mi je bilo bitno da ne trošim vreme na gluposti. Samo sam hteo celom svetu da pokažem koliko sam dobar. To je bio najbitniji deo moje karijere i bio sam srećan što sam osam godina igrao u Mančester junajtedu. Da li mislite da sam voleo sva 24 saigrača u svlačionici? Nisam. Nije to ni bitno, ali jedva da smo izlazili zajedno. Nismo pili osim kada osvojimo trofej. A tad smo znali baš da popijemo - završio je Vidić.

BONUS VIDEO - Krcate tribine na niželigaškom terenu u Srbiji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)