PARTIZAN U POLUFINALU KUPA SRBIJE: Loznica lak plen u Humskoj (VIDEO/FOTO)

Novosti online

06. 04. 2022. u 18:52 >> 18:54

FUDBALERI Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije nakon pobede nad Loznicom 2:0 (2:0).

ПАРТИЗАН У ПОЛУФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ: Лозница лак плен у Хумској (ВИДЕО/ФОТО)

FOTO: FK Partizan

Loznica je do četvrtfinala Kupa Srbije došla kao dželat superligaških timova. Pored Trajala i Dubočice savladali su Čukarički, a potom i Radnik, ipak, kvalitet je danas bio na strani Partizana koji je rutinski slavio protiv solidnog protivnika.

Od starta meča Partizan je imao terensku inicijativu, sredinom prvog poluvremena procenat poseda lopte bio je na strani crno-belih čak 81 procenat što najbolje govori o odnosu snaga na terenu. Držao se rival crno-belih u prvom poluvremenu, dobro je funkcionisala odbrana, a crno-beli nisu mogli da se izbore za gol.

U 23. minutu videli smo obećavajuću priliku kada je Rikardo pokušao da šutira, oboren je sa leđa, Minaković je pokazao na korner. To se nije dopalo strategu Partizana koji je žustro reagovao i dobio žuti karton.

FOTO: FK Partizan

Nizale su se potom šanse za Partizan. Nekoliko puta šutirali su crno-beli van okvira gola, Marko Jevtović je u 31. minutu bio blizu gola, ali je šutirao preko prečke.

Samo dva minuta kasnije Rikardo Gomeš je upisao svoj 30. gol u sezoni. Odlično je Natho izvan šesnaesterca uputio loptu na peterac, a tamo je najviši u skoku bio napadač Partizana za 1:0.

FOTO: FK Partizan

Uzbudljivo je bilo i u završnici poluvremena. Prvo je golman Loznice maestralno zaustavio udarac Bibrasa Natha iz slobodnog udarca, a u prvom minutu nadoknade kapiten Lazar Marković uvećao je prednost "parnog valjka. Nakon kornera se odlično snašao Marković koji je poslao loptu u mrežu.

 

Drugo poluvreme

Nastavilo se sa ofanzivom crno-belih i u drugom poluvremenu. Nije Partizan posustajao, želeo je da uveća prednost, ali su gosti ponovo disciplinovano igrali u odbrani.

Živković je u 51. minutu imao priliku nakon dobre akcije po levom beku, pokužao je bek tima iz Humske da ukliza na loptu, ali je šutnuo kraj gola.

FOTO: FK Partizan

Igrao se 62. minut Natho još jednom laserski precizno proigrava, ovog puta Jovića, a on nije na najbolji način zahvatio loptu.

FOTO: FK Partizan

Aleksandar Lutovac je pokušao u 73. minutu da reši svako pitanje pobednika ovog meča, ali je stativa bila saveznik Lozničana.

Šutirao je Miljković u 85. minutu, bio je blokiran,  minut kasnije Lutovac je još jednom probao, visoko preko gola. Bivši fudbaler Rada još jednom se našao u prilici, postigao je gol iz trećeg pokušaja, ali sudija Minaković pokazao je ofsajd.

Na kraju, Partizan je zasluženo slavio 2:0 i obezbedio plasman u polufinale kupa Srbije.

 

Pazar u polufinalu Kupa Srbije

 Nešto ranije fudbaleri Novog Pazara ostvarili su istorijski uspeh, savladali su Metalac 1:0 i obezbedili mesto u polufinalu Kupa Srbije.

Jedini gol u Pazaru postigao je Bojan Čečarić u 21. minutu meča.

https://twitter.com/giodisportivo/status/1511726304646860803?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1511726304646860803%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraf.rs%2Fsport%2Ffudbal%2F3481513-novi-pazar-gol-cecaric-kup-srbije


BONUS VIDEO: Stanojević pobesneo zbog nedosuđenog penala 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)