LUDNICA NA "LA LUŽU": Prštalo od golova u Lisabonu, Siti probio bunker "jorgandžija"

A. Ilić

05. 04. 2022. u 22:54 >> 22:56

NA STADIONU Svetlosti (La Luž) viđena je odlična fudbalska predstava, a premijerligaš se provukao nakon fantastične igre domaćina, 3:1 bio je krajnji rezultat. Dok je u meču koji je na Etihadu odigrao Mančester siti protiv Atletiko Madrida domaćin uspeo u završnici da probije bunker španskog tima (1:0)

ЛУДНИЦА НА ЛА ЛУЖУ: Прштало од голова у Лисабону, Сити пробио бункер јорганџија

FOTO: Tanjug

U Lisabonu smo gledali fantastičan fudbal i to od samog početka četvrtfinalnog duela. Liverpul je vladao terenom u prvom poluvremenu. Kontrolisali su puleni Jirgena Klopa igru, a već u 17. minuta došli su do vođstva.

Endru Robertson je odlično izveo korner, a na ubacivanje levog beka "redsa" natrčao je Ibrahima Konate, koji je doneo radost gostima.

Samo šest minuta kasnije, oprobao je udarac Everton, ali je pokušaj Brazilca završio tik uz desnu stativu. Odmah je Luis Dijaz odgovorio na drugoj strani, ali je Odiseas Vlakomidos fantastično reagovao.

FOTO: Tanjug

Igrao se 34. minut, kada je Sadio Mane dobro proigrao Luisa Diaza koji je imao lak posao za 2:0. Delovalo je da će gosti do kraja meča rutinski odigrati i upisati ubedljivu pobedu, ali pauza između dva poluvremena prijala je "orlovima" koji su preporođeni istrčali na teren.

Napadali su domaći od početka drugog poluvremena, Davin Njunez je u 49. minutu smanjio na 1:2, odlično je iskoristio dodavanje i plasirao udarac uz levu stativu Alisona koji nije uspeo da dođe do gola.

FOTO: Tanjug

Igrao se 60. minut, Alison je bio na još jednom ispitu, šutirao je Everton direktno u sunarodnika koji je bio na visini zadatka.

Potom je usledio još jedan obećavajući napad gostiju. Očajno je na dodavanje Hendersona usamljeni Diaz šutirao, mogao je znatno bolje, puno sreće imao je domaći tim.

Otamendi je preuzeo loptu igračima Liverpula, potom ju je izgubio, a Mane je nakon toga brzo proigrao Luisa Diaza, a Kolumbijac je postigao drugi gol u meču za konačnih 3:1.

Mančester siti - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

Mančester Siti je tokom celog meča vladao na terenu, bilo je jasno da je Atletiko Madrid došao da se brani na Etihadu. Parkirao je Dijego Simeone autobus ispred svog gola, ali je Pep Gvardiola imao kartu za večerašnju vožnju.

Nije tim iz Španije imao previše želje i motiva da krene napred, kontrolisali su "građani" svaki aspekt igre, prvi put ozbiljnije zapretili su u 13. minutu kada je Bernardo Silva utrčao u šesnaesterac, tražili su penal domaći, nije ga bilo.

Ipak, Atletiko se dobro branio, te je prvo poluvreme prošlo u jalovoj terenskoj inicijativi domaćih.

FOTO: Tanjug

I na ovom meču pauza je prijala jednoj od ekipa, u ovom slučaju domaćinu. Kevin de Brujne je odlično šutirao u 56. minutu, ali je Jan Oblak pokazao zbog čega važi za jednog od najboljih čuvara mreže.

Potom je i Amerik Laport zapretio. Španski reprezentativac bio je najviši u skoku, šutirao je tik iznad prečke.

FOTO: Tanjug

Tri minuta kasnije, u 67. minutu Rahim Sterling oboren je u šesnaestercu, negodovali su domaći igrači, nije bilo govora o penalu.

Ipak, belgijski reprezentativac Kevin de Brujne je u 70. minutu otključao goste, primio je odličan pas izašao pred Oblaka i precizno šutirao na oduševljenje domaćih navijača.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)