MILIONSKI TRANSFER ČUKARIČKOG: Sa Čukarice u MLS ligu! Stižu i procenti

Novosti online

30. 03. 2022. u 15:46

GOLMAN Čukaričkog Đorđe Petrović novi je golman Nju Inglanda, učesnika MLS lige.

МИЛИОНСКИ ТРАНСФЕР ЧУКАРИЧКОГ: Са Чукарице у МЛС лигу! Стижу и проценти

FOTO: AP

Ugovor je potpisan na tri godine. Momak koji je još kao mlađi kadet došao na Banovo brdo prošao je Omladinsku školu belo-crnih, jednu sezonu odradio je i na pozajmici u ekipi IMT-a, u međuvremenu je postao standardni čuvar mreže Čukaričkog.

Za Brđane je branio u 86 utakmica, mrežu je netaknutom sačuvao 33 puta.

Dogovor sa MLS ligašem je i da Brđanima pripadne 20 procenata od naredne prodaje.

- Zadovoljni smo ostvarenim poslom, realizovali smo transfer našeg golmana u MLS, jednu od liga koja se najbrže razvija i u kojoj se ulažu velike finansije. Posle Luke Stojanovića ovo je drugi igrač koji je iz Čukaričkog otišao direktno u SAD, što jasno govori da smo otvorili novo tržište za naše fudbalere i da i u MLS ligi imaju poverenje u ono što Čukarički radi – kazao je direktor belo-crnih Vladimir Matijašević, koji je potom dodao:

FOTO: AP

- Petrović je na Banovom brdu proveo skoro osam godina, za to vreme išao je korak po korak, prošao je Omladinsku školu, odradio pozajmicu u IMT-u, postao standardni čuvar mreže prvog tima, stigao i do reprezentativnog dresa. U dogovoru sa trenerom golmana Oliverom Kovačevićem sve je planski odrađeno. Ujedno smo spremali zamenu Petroviću, Novak Mićović je već pokazao da je pred njim sjajna perspektiva, da klub ne treba da brine za tu poziciju. Tu je naravno i iskusni Nemanja Belić.

Ove sezone Petrović je branio na 27 mečeva, sakupivši skoro 2.500 minuta.

- Prezadovoljan sam! Dugujem veliku zahvalnost klubu i direktorima. Čukarički je moj tim, ovde sam prilično dugo, a kad sam dolazio teško da sam mogao i da zamislim da će se sve odvijati na ovaj način. Moram da pomenem naravno trenera golmana Olivera Kovačevića, hvala mu što je verovao u mene, što je ubedio ljude iz kluba da imam kvalitet za prvi tim, što su me svi zajedno istpreli... Hvala i mojim kolegama, Nemanji Beliću koji je sve vreme uz mene, ranije je tu bio i Kirovski, koji mi je takođe pomogao tokom razvoja.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio