TENISKI SPEKTAKL U MAJAMIJU: Kecmanović za polufinale protiv igrača koji ima samo dva poraza

Č. V.

30. 03. 2022. u 12:38

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović blista na američkoj turneji i nakon četvrtfinala Indijan Velsa, do iste faze je stigao i u Majamiju i tu ne želi da se zaustavi.

ТЕНИСКИ СПЕКТАКЛ У МАЈАМИЈУ: Кецмановић за полуфинале против играча који има само два пораза

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

No, da bi otišao korak dalje, mora da preskoči prepreku zvanu Karlos Alkaraz. Mladi Španac je neko ko je oduševio ljubitelje "belog sporta". Veoma je brzo napredovao i već je stigao do zvanja drugog reketa svoje zemlje - trenutno je 16. na ATP listi, a bolji od njega je jedino Rafael Nadal.

Mladi 18-godišnjak od početka sezone pokazuje zašto ga mnogi smatraju velikim talentom i predviđaju mu sjajnu budućnost. Najbolja tvrdnja za ove reči je to da je ove sezone do sada izgubio samo dva meča i to od Top 10 igrača. Poraze je doživeo u trećem kolu Australijan opena posle pet setova od Matea Beretinija i u polufinalu Indijan Velsa od idola Rafaela Nadala.

Karlos Alkaraz/FOTO: AP

Uspeo je već i da osvoji jednu titulu. Uradio je to u Rio de Žaneiru i na taj način postao najmlađi šampion turnira iz serije 500 još od 2009. godine i Andreja Medvedeva koji se probio u Top 20 na ATP listi.

Impresivno deluje sve što radi vunderkind iz El Palmara, ali i on mora da bude svestan da će u četvrtfinalu mastersa na Floridi sa druge strane mreže imati za rivala bivšeg juniorskog broja 1, kao i osvajača prestižnog "Orandž Boula".

Samo tri poraza na tvrdoj podlozi

Kecmanović takođe ima da se podiči uspesima ove godine. Vezao je dva četvrtfinala na turnirima iz serije 1.000, a takođe ima samo tri poraza na tvrdoj podlozi - od Aslana Karaceva (Sidnej), Gaela Monfisa (Australijan open) i Tejlora Frica (Indijan Vels).

Srbin je uspeo da u svega nekoliko dana pobedi dvojicu igrača iz Top 10 na svetu. Pred Beograđaninom su pali Mateo Beretini (6) i Feliks Ože-Alijasim (9).

Bilo kako bilo, čeka nas jedan fantastičan duel. Meč dvojice igrača koji zasigurno predstavljaju veliku budućnost svetskog tenisa, ali i okršaj jedinih tenisera koji su uspeli da se domognu četvrtfinala na oba mastersa tokom američke turneje.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna