ŠTA OVO BI... Otpisana Barselona došla u Madrid i do vrha napunila mrežu Reala! (VIDEO)

Novosti online

20. 03. 2022. u 22:51 >> 22:51

EL klasiko je protekao kako su se u Madridu i pribojavali: Real, uljuljkan uspesima na domaćoj i međunarodnoj sceni, doživeo je na svom terenu brodolom protiv Barselone, koja je pobedila sa 0:4 (0:2), a mogla je i ubedljivije.

ШТА ОВО БИ... Отписана Барселона дошла у Мадрид и до врха напунила мрежу Реала! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Barsa, koja je po mnogima još krajem jeseni ispala iz šampionske trke, pod komandnom palicom legendarnog Ćavija igra kao preporođena. A nekadašnji as kluba samo je 134 dana na kormilu ekipe koja je bila poljuljana brojnim problemima, finansijskim a i rezultatskim...

Ima tu i dalje uspona i padova, a ući u najveći derbi španskog fudbala sa 15 bodova zaostatka, dovoljno govori o tome ko je ove nedeljne večeri bio "otpisan", a time i autsajder.

Ipak, Ćavijeva Barselona se tako nije ni osećala, a ni ponašala protiv Reala čiji je trener Karlo Anćeloti rešio da i ovoga puta ostavi Luku Jovića na klupi, a da napad, u odsustvu Benzeme, čini kao najistureniji Rodrigo, te Vinisijuš i Valverde. Mada, napad Reala maltene i nije postojao na ovoj utakmici...

Igrao se 29. minut kada je Dembele ostvario prvu asistenciju na derbiju. On se tada probio po desnoj strani, a onda idealno centrirao, što je Pjer-Emerik Obamejang iskoristio da sa tri, četiri metra, postigne svoj osmi gol u 11. takmičarskom nastupu za Barsu.

Nije prošlo dugo, nepunih deset minuta, a semafor je već pokazivao 0:2 - Dembele je izveo korner, a Arauho, glavom, zatresao mrežu nemoćnih Madriđana.

Samo što je počelo drugo poluvreme, mladi Feran Tores je prokockao neverovatan zicer, ali se ispravio već u 47. minutu posle asistencije petom Obamejanga, koji je potom i sam postigao svoj drugi pogodak. Učinio je to u 52. kada su gosti izbegli ofsajd zamku, pa šokirali već zapanjenu madridsku publiku - 0:4.

Barsa je potom mogla da postigne još dva gola, dok je Real tek u finišu pripretio, ali jalovo. Sa Lukom Jovićem koji je ostao na klupi, sa 13 udaraca ali samo četiri u okvir gola (naspram 10-od-17 učinka gostiju), Madriđani su (p)ostali lak plen najvećeg rivala koji je pokazao da i dalje "nije za bacanje".

Naprotiv.

 

BONUS VIDEO: Navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju