HALAND POSTAJE "GRAĐANIN"! Norveški džin na pragu prelaska iz Dortmunda u Mančester siti

Novosti online

12. 03. 2022. u 21:28

KOJEM će se carstvu privoleti Erling Haland? Mladog 21-godišnjeg Norvežanina mediji mesecima sele iz kluba u klub, a engleski "Dejli mejl" pod vinjetom "ekskluzivno" prenosi da je igrač Borusije Dortmund dogovorio sve lične uslove ugovora sa Mančester sitijem, koji će potpisati ovog leta.

ХАЛАНД ПОСТАЈЕ ГРАЂАНИН! Норвешки џин на прагу преласка из Дортмунда у Манчестер сити

Foto AP

Haland u svom ugovoru sa nemačkim timom ima klauzulu po kojoj postaje dostupan ukoliko neki klub uplati 63 miliona, a s obzirom na to da je menadžer sjajnog napadača Mino Rajola, očekuje se da bi ceo posao, sa njegovom provizijom mogao da iznosi oko 100 miliona evra.


"Građani" su prošlog leta ostali bez argentinskog centarfora Serhija Aguera, a čelnici Sitija misle da je upravo Norvežanin deo slagalice koji nedostaje četi Pepa Gvardiole da postane još ubojitiji. Ono što je prvaka Engleske izbacilo u prvi plan je činjenica da je otac norveškog "kiborga", Alf-Inge igrao u svetloplavom dresu tri godine od 2000. do 2003. Time bi trenutno prvoplasirani tim u Premijer ligi pobedio u trci za "paraf" PSŽ, Real Madrid i Barselonu.
Haland je u karijeri nastupao za Molde (2017-2019), potom jednu sezonu za Salcburg (2019-2020). U Borusiji Dortmund je od 2020, a za žuto-crne je postigao 80 golova u 79 nastupa. 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri