PRITISAK RASTE: Poljska neće da igra protiv Rusije, Levandovski podržao odluku

Novosti online

26. 02. 2022. u 11:34

RUSIJA i Poljska trebalo je da se sastanu u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo, ali veliko je pitanje da li će se i gde odigrati ta utakmica vredna odlaska u Katar.

ПРИТИСАК РАСТЕ: Пољска неће да игра против Русије, Левандовски подржао одлуку

FOTO: AP

Prema prvobitnom rasporedu "zbornaja" je trebalo da bude domaćin u dva meča - najpre Poljskoj 24. marta, a potom pet dana kasnije ono ko pobedi u meču Švedska - Češka.

No, kako stvari stoje niko ne želi da igra utakmice sa timom Valerija Karpina zbog rata koji je izbio u Ukrajini. Sva tri Saveza su donela ovakvu odluku.

- Utakmice baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru ne bi trebalo da se igraju na teritoriji Rusije. Potpisnici zahteva ne dovode u pitanje put i odigravanje mečeva, ali eskalacija vojnih sukoba proizvodi ozbiljne posledice i značajno smanjuje bezbednost naših zvaničnih delegacija. Zato očekujemo hitan odgovor FIFA i UEFA, kako bi se našlo alternativno rešenje - piše u zajedničkom saopštenju, koje su potpisali predsednik FS Poljske, FS Češke i FS Švedske.

Ovu odluku podržao je i najbolji fudbaler Poljske i član mihnenskog Bajerna, Robert Levandovski.

- Ova odluka je ispravna. Ne mogu da zasmilim da se igra protiv reprezentacije Rusije u trenucima dok se nastavlja agresija prema Ukrajini. Nisu ruski fubdaleri, niti njihovi navijači odgovorni za ovo, međutim, ne možemo da se pretvaramo da se ništa ne dešava - rekao je Levandovski.

Ostaje da se vidi kakva će odluka biti doneta i da li će se odigrati pomenuti mečevi koji imaju veliki ulog - plasman na Mundijal u Kataru.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri