U HUMSKOJ NISU ZADOVOLJNI: Iliev o teškom žrebu Partizana

Novosti online

25. 02. 2022. u 14:05

SPORTSKI direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev rekao je danas da je njegova ekipa izvukla jednog od najtežeg protivnika na žrebu za osminu finala Lige konferencija, da je Fejnord možda favorit na papiru, ali da je optimista jer je njegova ekipa pokazala da može da igra ravnopravno protiv svakog protivnika.

У ХУМСКОЈ НИСУ ЗАДОВОЉНИ: Илиев о тешком жребу Партизана

FOTO: M. Vukadinović

"Fejnord je velikan holandskog i evropskog fudbala, osvajač evropskih takmičenja i u vrhu je holandskog fudbala, veliku bitku bije sa Ajaksom i PSV-om, sličnog su kvaliteta. Izvukli smo jednog od najtežih protivnika, možda na papiru izgledaju kao favorit, ali verujem da naša ekipa može da se takmiči protiv svake ekipe, to su pokazali, kada je najteže oni su najbolji", rekao je Iliev posle žreba za televiziju Arenasport.

Partizan će 10. marta u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija igrati u Beogradu protiv Fejnorda, a sedam dana kasnije revanš je na programu u Roterdamu.

"Uvek sam optimista, naravno ne hazarderski pošto znamo s kim igramo. Fejnord, idemo jako pa šta nam bog da", naveo je Iliev.

Upitan da li bi napadač Kvinsi Menig mogao da pomogne stručnom štabu u pripremi utakmice, pošto je došao iz holandskog prvenstva, Iliev je rekao da će on doprineti savetima, ali da ne sumnja da će trener Aleksandar Stanojević dobro pripremiti ekipu za predstojeće utakmice.

Partizan je do osmine finala stigao pobedom protiv Sparte iz Praga u dvomeču plej-ofa, ukupnim rezultatom 3:1. Revanš je odigran sinoć u Humskoj, kada su crno-beli pobedili 2:1.

"Još se nisu slegli utisci od sinoćnjeg meča sa stvarno izuzetno jakom ekipom Sparte, spektakl koji smo videli na našem stadionu. Navijači koji su bili spektakularni, nosili našu ekipu, najvećim delom zbog njihove neverovatne energije ekipa je izgledala onako, a prvo poluvreme je jedno od najboljih u mnogo godina", naveo je on.

"To je fudbal, već u nedelju derbi, a dan posle dvomeča sa Spartom žreb, to je ritam koji dugo nije viđen u srpskom fudbalu i za nas i za Crvenu zvezdu. Zanimljivo je prvenstvo, Evropa, veliki uspesi oba kluba za ponos srpskog fudbala", dodao je.

Partizan će u nedelju od 18 časova igrati kao gost protiv Crvene zvezde, u utakmici 24. kola Super lige Srbije.

"Ovo je Partizan koji sam ja igrao kad je trener bio Stanojević i Partizan koji sada igra napadački, atraktivno, jako, uvek na pobedu. Ne sumnjam da će biti tako i u nedelju", rekao je Iliev.

Crno-beli su prvi na tabeli sa pet bodova više od crveno-belih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista