NAVIJAČI MANČESTER JUNAJTEDA TRLJAJU OČI: Konačno se desilo ono što su čekali dugo, baš dugo

Novosti online

20. 02. 2022. u 17:35

NAVIJAČI Mančester junajteda su ne samo proslavili novu pobedu u Premijer ligi, već i jedan detalj koji su čekali još od aprila 2021.

НАВИЈАЧИ МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕДА ТРЉАЈУ ОЧИ: Коначно се десило оно што су чекали дуго, баш дуго

FOTO: Tanjug/AP

Posle čak 140 kornera koje su njihovi ljubimci izveli od prošlog proleća u šampionatu Engleske, konačno su dali gol nedugo nakon udarca iz ugla. Za to se pobrinuo Hari Megvajer u vrlo zanimljivom duelu u kome je nekadašnji prvak Evrope savladao ekipu Lids junajteda sa 2:4.

Lids je, i pored silnih posrtanja Mančestera u poslednje vreme, samo jednom u 16 međusobih mečeva pre današnjeg uspeo da trijumfuje (i to 2002.), a tradiciju poraza nastavio je iako je u jednom trenutku od 0:2 došao do izjednačenja.

Magvajer je glavom sproveo asistenciju Luka Šoa iz kornera u gol Lidsa u 34. minutu, nakon čega je, u sudijskoj nadoknadi vremena pred veliki predah i razigrani Bruno Fernandeš bio precizan, na dodavanje Džejdona Sanča.

Međutim, u 53. i 54. minutu, najpre Rafinja udarcem koji je više ličio na centaršut, a ipak prevario De Heu, a potom i Rodrigo (pored "uspavane" odbrane rivala), poravnali su rezultat. Ekipa Marsela Bielse nije mogla više od toga.

Ralf Rangnik se i ovoga put apokazao kao izvrstan taktičar, jer su njegove dve izmene, Fred i Elanga, najpre u 70. minutu na asistenciju Sanča, a potom u 88. posle sjajnog poteza Bruna, doneli trijumf Mančester junajtedu.

Interesantno je da je Junajted već deset golova ove sezone dao preko svojih zamena, pet od kada je Rangnik (privremeno) preuzeo klub sa Old Traforda, a šest je najviše što su dostigli drugi učesnici Premijer lige.

Na tabeli i dalje vodi Mančester siti sa 63 boda, uz po meč manje slede Liverpul (57) i Čelsi (50), dok je Mančester siti četvrti sa 46, četiri više od učinka Vest Hema i Arsenala. Lids je 15 sa 23.

 

Bonus video: Sjajan gol Miloša Jojića na meču Partizan - Radnički Kragujevac

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)