STANKOVIĆ VERUJE U ODBRANU TITULE: Minus kao dodatni motiv

Đ. SAMOILOVIĆ

12. 02. 2022. u 10:00

ZVEZDA danas protiv Čukaričkog (17.30) na stadionu "Rajko Mitić" započinje drugi deo operacije "Peta uzastopna titula šampiona".

СТАНКОВИЋ ВЕРУЈЕ У ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Минус као додатни мотив

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, za razliku od prethodne četiri sezone, kada su se crveno-beli posle jesenjeg dela domaćeg prvenstva lagodno baškarili na vrhu superligaške tabele, ovaj put, najtrofejniji tim Srbije kreće iz minusa od pet bodova za vodećim Partizanom.

Činjenicu da u prolećnom delu sezone Zvezda mora da juri večitog rivala, prema rečima trenera Dejana Stankovića, crveno-beli će iskoristiti kao pogonsko gorivo i dodatni motiv da zapnu jače i u svaku utakmicu uđu kao da je poslednja.

- Prvi put se događa u pet godina ovako nešto, i treba da se dogodi. Tako se odrasta, postaje odgovorniji i jači. Nemamo pravo na kiks. Svaki navijač Zvezde bi trebalo da se prepozna na terenu. Moramo da budemo pravi, jeste teško, pet bodova je mnogo kod nas, ali nije nemoguće. Ja verujem da igrači mogu da nadoknade - samouvereno je poručio Stanković u najavi meča sa "brđanima".

U jesenjem delu prvenstva, bodove Zvezdi su "uzimali" Vojvodina (1:1), Partizan (1:1) i Radnik (2:1, 1:1). Takvi kiksevi na proleće moraju da budu izbrisani kako bi Zvezda uspela u nameri da se ponovo nađe na šampionskom podijumu. Gubitak prava na slabiji rezultat nije nešto s čime su se crveno-beli u skorije vreme susretali, a Stanković je poručio da nije nerealno nadati se trijumfima na svih 16 mečeva.

- Jeste teško, ali ne i nemoguće. Tako ćemo se spremati. Odradili smo dobre pripreme, sa tog aspekta su momci 200 odsto spremni. U glavi i fizički. Svaka utakmica je kao finale - poručio je mladi Zvezdin stručnjak.

U duelima sa današnjim rivalom, Stanković nije osetio gorčinu poraza otkako je zaseo na Zvezdinu klupu. Međutim, daleko od toga da su mu pozitivna statistika sa Čukaričkim, kao i odlazak najboljeg pojedinca "brđana" napadača Đorđa Jovanovića, zamaskirali sliku o mogućnostima sastava Saše Ilića.

- Sale radi odličan posao i hvata automatizme. Ne želim da razmišljam o bilo čemu osim pobede, jer igramo na našem terenu. Kanga i Ben su spremni, imali su desetak dana pauze, iako nisu ni prekidali. Igrali su dobro u Africi. Biće u protokolu.

Ne želi previše Zvezdin trener da se osvrće na Partizan, već se fokusira samo na rezultate i igru crveno-belih.

- Igraju oni kao što mi moramo. Ne znam... Uzdamo se u sebe. Džaba kiks nekoga, ako ti nisi pravi. Moramo da se fokusiramo na nas. 

Napadač Ohi Omoižuanfo, trebalo bi danas da zvanično debituje.

- Momak je iskusan. Reč je o napadaču koji je obeležio skandinavsko područje. On je momak koji se odlično kreće, prepoznaje igru, spreman je da se žrtvuje za tim. Dobili smo veliko pojačanje - rekao je Stanković.

BONUS VIDEO: VAR tehnologija u Srbiji

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri