ŠOLAKU NOVAC PRELIVA: Posle Sautemptona spreman da kupi hrvatski klub

Novosti online

11. 02. 2022. u 08:22

KUPOVINOM engleskog fudbalskog prvoligaša Sautemptona, Dragan Šolak se nije zaustavio.

ШОЛАКУ НОВАЦ ПРЕЛИВА: После Саутемптона спреман да купи хрватски клуб

Foto: V. N.

Prema pisanju hrvatskih medija, kontroverzni biznismen postaje vlasnik Istre, kluba koji se takmiči u tamošnjoj prvoj ligi.

- Njegovo se ime posebno spominjalo prošlih meseci kada su se koalicijski partneri u pulskoj vlasti (od 2021. godine) razišli oko projekta Max Stoja. Šolak je već tamo vlasnik velikog trgovačkog centra, koji je izgrađen u prostoru napuštenog kamenoloma, a nalazi se u zoni turistički atraktivne četvrti Stoja i blizu vredne bivše vojne zone Muzil. Pored trgovačkog centra plan je izgraditi veliki hotel, stambeno poslovni kompleks, te vrlo atraktivni projekt Filmskog studija. Po tim najavama u njima bi se snimale serije i filmovi, te bi se razvio projekt regionalnog "stream igrača” po uzoru na Netfliks.

Iz Zagreba čine sve da Šolaku naprave prostor i uzme Istru, ali, naravno, glavnu reč u pitanju Istre 1961 ima grupacija Baskonia-Alaves, koja već tri i po godine praktično sama finansira klub. Do sada su Baski utrošili u sanaciju kluba i njenu godišnju finansijsku mirnoću nešto iznad 11 miliona evra. Oni od prvog dana ponavljaju da je Istra 1961 za njih dugoročni projekt i treba priznati da se tako i ponašaju.

Druga je stvar što su razočarani odnosom Grada Pule, koji ne želi da im dozvoli da grade fudbalski kamp. Baski bi zbog toga mogli da odustanu od Istre 1961? I zbog toga bi pišu Hrvati mogli da prodaju klub, a Šolak čeka kao zapeta puška.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)