BIĆE NAŠE I PROLEĆE! Golman Partizana Aleksandar Popović za "Novosti" o nastavku sezone i trci sa večitim rivalom

M. Blažić

07. 02. 2022. u 10:30

PARTIZAN sa vrha tabele kreće sledećeg vikenda u prolećni deo prvenstva, u kojem ima samo jedan cilj: da Superligu Srbije završi na poziciji na kojoj se trenutno nalazi i da se okiti titulom koju čeka skoro pet godina.

БИЋЕ НАШЕ И ПРОЛЕЋЕ! Голман Партизана Александар Поповић за Новости о наставку сезоне и трци са вечитим ривалом

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Napadači i strelci su zaslužni za impresivnu gol-razliku crno-belih (57:6), a to što se mreža tresla samo šest puta pohvale idu na račun golmana Aleksandra Popovića (22) i njegovog kolege Nemanje Stevanovića.


- To je zasluga celog tima, kao i moja i Necina. Menjali smo se u prvenstvu, on je primio samo jedan gol u Superligi protiv TSC, ali je jasno da je ovo timski uspeh i zbog toga stvarno možemo da budemo zadovoljni. Ne sećam se kada smo imali ovakvu gol-razliku - priča Popović za "Novosti".

Aktuelni prvi čuvar mreže Partizana je na gol-liniji zamenio Vladimira Stojkovića ali ne oseća dodatni pritisak zbog toga što je naslednik sjajnog golmana.

- Još na početku šampionata Stojković je bio tu. Onda je dobio ponudu, posle koje je otišao. Došla je ta utakmica protiv Dunajske Strede, kada sam prvi stao na gol u sezoni, a i u Evropi. Odbranio sam onaj penal, bilo je još nekoliko dobrih intervencija, pobedili smo i prošli dalje, što je i najbitnije. Hvala bogu, krenulo je sve u dobrom pravcu, a i nastavilo se tako - dodaje Popović.

Navijači Partizana su primetili da i Popović svojim savetima i komunikacijom sa saigračima sve više učestvuje u igri.

- To sve dolazi sa samopouzdanjem, saigrači me podržavaju i sve je to povezano. Odbrane, postavke, fizički se nisam promenio mnogo, ali sve to ostalo dolazi sa iskustvom. I da nisam odbranio taj penal protiv Strede, ne verujem da bi bilo drugačije na timskom planu, ali meni je mnogo doneo na ličnom planu, pre svega što se tiče samopouzdanja - kaže Popović.

Intervencija Aleksandra Popovića, golmana Partizana / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Dobre partije su se posle tog evropskog "vatrenog krštenja" nastavile i u domaćoj Superligi i u Ligi konferencija.


- Posle toga je sve išlo lakše. Plasirali smo se u grupnu fazu Lige konferencija, to su mi bile prve evropske kvalifikacije, nije moglo da bude bolje. U prvenstvu smo bez poraza bili dosta utakmica - kaže Popović.


Seća se golman Partizana i prvog derbija u sezoni, kada je Zvezda izvukla remi u Humskoj (1:1).


- Samo je bila ona šansa Dionija na početku utakmice i to je to. I kasnije je bilo nekih situacija, ali ništa ozbiljno, osim onog gola. Što se prvog derbija tiče, nije loš utisak - priseća se Popović.


Imaće Partizan težak zadatak da sačuva pet bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala u trci ka tituli, ali je Aleksandar Popović optimista:


- Ima još dosta do kraja i sve je otvoreno. Nemamo pravo na grešku, dva derbija su u igri, ali mislim da će presudan biti onaj u gostima, ali moramo da se izborimo i da onaj treći bude kod kuće i da će nam tako biti lakše. Igramo i u Ligi konferencija u kojoj želimo da ostanemo što duže.


Golmani se pamte po sjajnim odbrana, ali umeju da uđu u sećanja i po katastrofalnim greškama. Na sreću Aleksandra Popovića, on ih nije imao.


- Bio je onaj penal protiv Anortozisa, koji možda nije ni bio u 16 metara... Ta greška je mogla da se desi i ranije, biće ih verovatno još, ali mislim da se timski dopunjavamo, svako ispravlja svačije greške i to je najbitnije. I onda kada se timski skupimo, potisnemo sve te negativne stvari sa strane, kako bi sve pozitivno izašlo na površinu - jasan je Popović.

Jovšić hvali i kritikuje

MLADI čuvar mreže crno-belih ima i najvećeg kritičara.

- Bez dileme, to je trener svih naših golmana Nemanja Jovšić. Sa njim najviše analiziram utakmice, imamo veoma dugu i uspešnu saradnju, tako da i kada je dobro i kada je loše, zna da me kritikuje, ali i da me pohvali - kaže Popović.

Reprezentacija


PROŠLE zime je Aleksandar Popović bio deo reprezentacije Srbije, sastavljene od igrača Superlige koja je išla na "karipsku turneju".
- Iskreno, nisam očekivao da ću dobiti poziv, niti sam imao neki nagoveštaj. Bio sam na prošlim zimskim pripremama u Centralnoj Americi sa selekcijom Superlige, ali uvek se potajno nadam da ću igrati za reprezentaciju. Još sam mlad, tu ima boljih golmana i kvalitetnijih, koji su tu duže vreme. Ne žurim nigde, radim kao i do sada, nadam se i čekam - kaže Popović.

Bonus video: Ljubomir Fejsa - Prosek me ne zanima, hoću trofeje!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)