"ZVEZDA MI JE BILA SAN, VIŠE NIJE": Nemanja Matić otkrio kako su ga "večiti" proglasili netalentovanim

Novosti online

04. 02. 2022. u 10:25

SAN svakog dečaka u Srbiji je da bar jednom obuče dres nekog večitog rivala.

ЗВЕЗДА МИ ЈЕ БИЛА САН, ВИШЕ НИЈЕ: Немања Матић открио како су га вечити прогласили неталентованим

foto: EPA

Siguirno da ne postoji niko ko je igrao fudbal, bar ispred zgrade, da sebe nije zamišljao u dresu Crvene zvezde ili Partizana. Zavisi koju boju više volite, crno ili crveno-belo, ali jedno je sigurno, gol na "Marakani" ili na "JNA" je vrhunac sportskog uspeha.

Tako je bilo i za Nemanju Matića, fudbalera Mančester junajteda, koji je nosio i dres Čelsija, Benfike, ali nikada Zvezde i Partizana.

Srbin je napravio blistavu karijeru preko Slovačke, a u jednom podkastu "Poet i Vuj" je otkrio kako je izgledao početak iste, kada "večiti" nisu prepoznali njegov talenat

- Bilo je teško, igrao sam u Zvezdi kao klinac četiri i po godine, pa onda u Partizanu nekoliko sezona, a u oba kluba su mi rekli da nisam dovoljno dobar i da idem. Morao sam nazad kući, bilo je teško... - vraća Matić film na početak. 

Nemanja je morao nazad kući, pa je preko Jedinstva iz Uba i Kolubare stigao do Košica. Primetili su ga skauti Čelsija i doveli 2009. godine, ali su shvatili kakav je fudbaler tek 2014. pošto su ga otkupili od Benfike za 25 miliona evra.

A onda je krenuo Matić da piše istoriju fudbala na Ostrvu, ali svoj san da obuče dres Zvezde nikada neće ostvariti, bar tako kaže.

- To mi je bio san, da odigram jednu utakmicu za Crvenu zvezdu, ali to se nije desilo. To je život. Nekada moraš da prihvatiš da te ne žele i da vidiš šta možeš, da im pokažeš da su pogrešili. Ne, neću se vratiti, to mi je bio san kad sam bio dete. Sad da se vratim ne bi bila ista motivacija. Možda moj sin bude igrao za Zvezdu, ne moraš sve u životu da uradiš...

foto: EPA

 

Nemanja Matić kaže da mu je omiljeni srpski fudbaler Dejan Savićević, da mu se od mlađih najviše dopada Dušan Vlahović, ali poručuje da u domaćoj Superligi ne igra mnogo igrača mlađih od 25 godina.

- To je problem srpskog fudbala. Ne igra mnogo mladih, ne dobijaju šansu, žao mi je zbog toga. Zvezda je igrala dva puta Ligu šampiona u poslednje četiri godine i nisam video mlade igrače. Treba da im daju šansu jer tako se razvija fudbal. Ako jedan Mejson Grinvud od 17 godina igra za Junajted... Imamo velike talente u Srbiji koji mogu da igraju za Zvezdu ili Partizan - konstatuje Nemanja Matić, koji je oduvek davao celog sebe i nikada nije trpeo nepravdu, pa je, čini se, i zbog toga prerano završio reprezentativnu karijeru.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024