GORE VESTI NIJE MOGAO DA ČUJE: Luka Jović "leti" iz Real Madrida, zauvek?

Novosti online

01. 01. 2022. u 14:03

LUKA Jović je na početku nove godine dobio vesti koje baš i nije priželjkivao.

ГОРЕ ВЕСТИ НИЈЕ МОГАО ДА ЧУЈЕ: Лука Јовић лети из Реал Мадрида, заувек?

Foto: AP

Iako je minulih dana u španskoj sportskoj javnosti nagovešteno da će srpski golgeter ostati u Realu, jer "vidi nove mogućnosti za nastupe u prvom timu, te stoga ne želi da u januaru potraži novi klub", izgleda da bi naš reprezentativac zapravo vrlo brzo mogao da postane višak.

I to toliki, da šansu ne bi dobijao "ni na kašičicu".

O tome na ovakav način izveštava američki ESPN, najveći tamošnji sportski medij.

"Real Madrid pokušava da dovede u svoj napad i Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea na leto, kako bi iskoristio finansijske probleme u kojima se nalazi Barselona, a njihovim angažovanjem dobio bio dva najtraženija igrača svetskog fudbala, saznaje naša redakcija.

Real nije uspeo da za 200 miliona evra dovede Mbapea iz Pari Sen Žermena na leto 2021, ali se očekuje da francuski reprezentativac dođe na kraju ove sezone na stadion Santjago Bernabeu, čim mu istekne ugovor sa Parižanima.

Kilijan Mbape / FOTO: EPA

Iako Madriđani očekuju konkurenciju u vidu oba kluba iz Mančestera, Sitija i Junajteda, a i samog PSŽ-a kada se radi o napadaču Borusije Dortmund, Halandu, u Realu veruju da mogu da ostvare dogovor (i) sa 21-godišnjim Norvežaninom.

Imajući u vidu da četiri Realova igrača s velikim platama, Garet Bejl, Isko, Luka Modrić i Marselo, ostaju bez ugovora na kraju ove sezone, lideri La Lige imaju dovoljno finansijskog prostora da pokrenu proces angažovanja Halanda, ali i da obezbede i njegove i Mbapeove plate.

ESPN je još u oktobru objavio da Haland želi godišnju platu od oko 35 miliona evra, ako na leto napusti Dortmund gde je potpisao ugovor koji, baš na kraju ove sezone, predviđa aktiviranje klauzule po kojoj može da ode ako neko ponudi 75 miliona evra.

Erling Haland / FOTO: AP/Tanjug

Naši izvori tvrde da su Erling Haland i njegovi saradnici zainteresovani da čuju sve klubove koji bi da ga angažuju, ali je Real vodeći u toj trci za njim.

S druge strane, iako je i predsednik Barselone Đoan Laporta i dalje ubeđen da može da dovede u svoj klub Halanda, finansijski problemi čine taj poduhvat nemogućim. Jer, Barselona zvanično ima dugovanja od 1,35 milijarde evra, kako je to saopšteno u septembru, što je i dovelo do toga da Lionel Mesi ode besplatno u PSŽ, a Antoan Grizman u Atletiko Madrid. Pa opet, i pored toga što Barsa pokušava da ojača ekipu, o čemu svedoči angažovanje Ferana Toresa iz Sitija za 55 miliona evra u sedmici za nama, petostruki osvajač Lige šampiona ne može da se nosi sa najbogatijim rivalima u trci za Halandom i naši izvori tvrde da Real vrlo dobro to zna i želi da ovu retku situaciju iskoristi da napravi ogromnu razliku u odnosu na Barselonu.

I lider Premijer lige, Mančester siti, snažno želi Halanda, a svoju poziciju ojačava i bogatstvom kojim raspolaže, ali i uspesima pod komandnom palicom Pepa Gvardiole. Junajted već dugo želi Norvežanina, no nesigurnost oko stručnog štaba, kao i velika napetost da li će klub biti među četiri najbolja u prvenstvu (time se i plasirati u Ligu šampiona) mogli bi da štete tim nastojanjima da se Haland dovede. Naši izvori tome dodaju da je PSŽ spreman da krene u juriš ka Erlingu Halandu ako Mbape potvrdi da neće da produži ugovor, ali je Real ipak najveći rival Sitija da angažuje ovog norveškog špica", piše ESPN.

A sve to, i te kako bi moglo da utiče na Luku Jovića.

Jer, em je u klubu čiji treneri sada već "tradicionalno" koriste samo jednog napadača, em je ispred njega u tom izboru jedinog špica - neprikosnoveni Karim Benzema.

Dođe li čak samo Mbape u Real, a da ne pričamo o angažovanju i Halanda, samo čudo bi moglo da zadrži Luku Jovića u madridskom gigantu, gde bi, ako ostane, mečeve gotovo isključivo gledao s klupe. Ili sa tribina.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)