KAKVA POBEDA SRBIJE! Dramatičan trijumf "orlova" na startu ATP kupa

Novosti online

01. 01. 2022. u 12:55

ATP kup u Sidneju počeo je prvog dana nove godine, a teniska reprezentacija Srbije okončala je nastup u prvom kolu trijumfalno.

КАКВА ПОБЕДА СРБИЈЕ! Драматичан тријумф орлова на старту АТП купа

Tanjug/AP

Filip Krajinović je, podsetimo, doneo prednost Srbiji protiv Norveške savladavši 24-godišnjeg Viktora Durasovića, ali su rivali potom izjednačili, jer je osmi teniser sveta, Kasper Rud, savladao Dušana Lajovića.

O pobedniku duela tako je odlučivalo nadmetanje dublova, u kome je za Srbiju bilo predviđeno da da igraju Nikola Ćaćić i pojačanje iz Hrvatske, Matej Sabanov, a za Norvežane Durasović i Rud.

Međutim, u poslednji čas je došlo do promene, pa je umesto Sabanova dubl partner Ćaćiću bio Krajinović. I, naša dva tenisera su zaigrala maestralno, obezbedivši pobedu Srbiji.

Tanjug/AP

Norvežani su poveli sa 3:0 u prvom setu, ali su tu deonicu dobili Krajinović i Ćaćić posle preokreta i taj-brejka, a onda su u drugom setu Rud i Durasović odmah napravili brejk, no ta radost im je još kraće trajala:

Četiri naredna gema osvojili su Srbi, koji su nedugo zatim, uz spasavanje tri brejk lopte u završnom gemu, proslavili i trijumf od 7:6(3), 6:3, za ukupnih 2:1 u pobedama.

Naredni rival Srbije, u ponedeljak 3. januara, biće Čile, koji je izgubio od Španije sa 0:3 i to jer su poraze doživeli i Alehandro Tabilo protiv Pabla Karenja Buste - 4:6, 6:7(4) i Kristijan Garin protiv Roberta Bautista Aguta - 0:6, 3:6, odnosno Tomas Barios Vera i Tabilo protiv Alehandra Davdiviča Fokine i Pedra Martineza - 6:7(3), 6:4, 7:10.

Podsetimo, Novak Đoković se neposredno pred početak ovog nadmetanja povukao sa ATP kupa, ali se očekuje da bi u Melburnu kroz 16 dana trebalo da otpočne odbranu tri uzastopno osvojene titule na Australijan openu.

 

BONUS VIDEO: Ekskluzivno - novogodišnji intervju predsednika Vučića za "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)