DODELJENE ZLATNE LOPTE FSS: "Istorijska godina je iza nas" (VIDEO)

Novosti online

23. 12. 2021. u 14:33 >> 14:34

OVOG četvrtka održana je ceremonija dodele Zlatne lopte FSS, a laureati su selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi, kapiten "orlova" Dušan Tadić i Jelena Čanković.

ДОДЕЉЕНЕ ЗЛАТНЕ ЛОПТЕ ФСС: Историјска година је иза нас (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Specijalno priznanje "Zlatni gol godine" pripalo je strelcu odlučujućeg pogotka u Lisabonu Aleksandru Mitroviću. 

 

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije sve odluke o nagradama za 2021. godinu doneo je jednoglasno.

- Iza nas je godina koja je po mnogo čemu istorijska. U godini kada smo bili svedoci turbulencija ispisali su istoriju selektor Stojković i momci, trijumfom u Portugalu. Pobeda nove fudbalske Srbije, hrabre, odvažne i koju svet poštuje - rekao je Bjeković.

Dušan Tadić je ušao u istoriju kao prvi fudbaler koji je postao trostruki laureat. Održao je dirljiv govor u kome se zahvalio saradnicima u reprezentaciji, posebno ističući selektora Dragana Stojkovića.

- Dobar dan svima, velika je čast i zadovoljstvo biti ovde sa vama u ovako lepom društvu. Stvarno lepa godina za mene na timskom i individualnom planu. Titule, Liga šampiona i, naravno, ono što je najbitnije plasman na Svetsko prvenstvo - rekao je na početku Tadić.

 

- Mislim da najveću zahvalnost dugujem vama, gospodine Stojkoviću. Čoveku koji je pokazao šta se desi kada kreativni i inteligentni ljudi uzmu stvari u svoje ruke. Desi se magija, lepe stvari, dese se sreća i veselje. Hvala vama i vašim saradnicima, stvarno je zadovoljstvo raditi sa vama - dodao je fudbaler Ajaksa i svetski rekorder u broju asistencija u kalendarskoj godini.

Na kraju su ga za trenutak savladale emocije, zastao je sa knedlom u grlu, pa se zahvalio onim koji su mu najbliži.

- Naravno, hvala mojoj predivnoj porodici, prijateljima, mom personalnom treneru Andreji Milutinoviću. Hvala vam što me činite boljim čovekom, osobom i ja ću se truditi da to opravdam - zaključio je kapiten "orlova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)