SKANDAL NA POMOLU: Policija upala u zgradu bivšeg šampiona Evrope, razlog - vrlo ozbiljan

Novosti online

22. 12. 2021. u 23:41

NEMA mira u italijanskom fudbalu.

СКАНДАЛ НА ПОМОЛУ: Полиција упала у зграду бившег шампиона Европе, разлог - врло озбиљан

Foto: EPA

Posle Juventusa, policija je upala i u sedište Intera.

Prema tvrdnjama lokalnih medija, koje prenosi "Večernji list", razlog je pranje novca od transfera.  

"Nakon što su nadležna tela pregledala sve finansijske izveštaje, lokalni tužilac u Milanu odlučio je da je vreme da se u klub pošalje policija koja će pretresom prikupiti svu potrebnu dokumentaciju", piše pomenuti portal.

O svemu se oglasio i FK Inter:

"Naš klub može da potvrdi da je zatražena dokumentacija koja se odnosi na sezone 2017/2018 i 2018/2019. Zahtev je stigao u sklopu istrage o prihodima klubova u Seriji A. Nijedan zaposleni u Interu nije pod istragom i nema nikakve optužnice. Ovo su samo preliminarne istrage", objavili su nerazuri.


Prema pisanju talijanskog lista "Korijere dela sera", finansijska inspekcija pretresla je danas i sedište italijanske lige kako bi prikupila dokumentaciju vezanu uz prihode Intera u sezonama 2017/2018 i 2018/2019. Konkretno, sumnja se na to da je Inter "naduvao" cene nekih transfera kako bi prikazao stanje u kasi boljim nego što je ono zapravo bilo, ali prema prvim informacijama nisu ustanovljene nikakve nepravilnosti. 

Italijanske dnevne novine "Republika" i "Tempo" nedavno su objavile kako je Fudbalskom savezu Italije (FIGC) upućena prijava zbog čak 62 sumnjiva transfera, podseća "Večernji".

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)