AU, KOGA JE SVE ZVEZDA PRESKOČILA: Evo ko su potencijalni rivali crveno-belima

Novosti online

09. 12. 2021. u 23:24

CRVENA zvezda igraće i na proleće u Ligi Evrope. Da stvar bude još bolja igraće u osmini finala, pošto su crveno-beli završili prvi u grupi F.

АУ, КОГА ЈЕ СВЕ ЗВЕЗДА ПРЕСКОЧИЛА: Ево ко су потенцијални ривали црвено-белима

Tanjug/AP

Šampion Srbije odigrao je nerešeno u Portugaliji (1:1), a poklopio se i rezultat iz Razgrada gde su Ludogorec i Midtjiland odigrali bez golova.

Zvezda je grupnu fazu okončala sa 11 bodova, Braga je završila kao druga sa 10, treće mesto pripalo je danskoj ekipi koji je osovjio devet, dok je prvak Bugarske na poslednjem četvrtom mestu sa dva boda.

Crvena zvezda je na ovaj način preskočila šesnaestinu finala Lige Evrope, pa će igrati takmičenje nastaviti u osmini finala. Ti mečevi se igraju 10. i 17. marta.

Klub iz Ljutice Bogdana tek treba da sazna s kim će igrati, a potencijalne rivale će saznati tek nakon prve eliminacione runde.

Timovi koji iz Lige šampiona nastavljaju učešće u Ligi Evrope su:

Lajpcig (Nemačka), Porto (Portugalija), Borusija Dortmund (Nemačka), Šerif (Moldavija), Barselona (Španija), Atalanta (Italija), Sevilja (Španija) i Zenit (Rusija).

Rivali ovim ekipama biće svi drugoplasirani iz Lige Evrope, a to su:

Rendžers (Škotska), Real Sosijedad (Španija), Napoli (Italija), Olimpijakos (Grčka), Lacio (Italija), Braga (Portugalija), Betis (Španija) i Dinamo Zagreb (Hrvatska).

Kada se pomenuti timovi međusobno sastanu, a parove će u ponedeljak odrediti žreb, postaće poznato ko će od njih proći dalje. 

A direktan plasman u osminu finala Lige Evrope obezbedili su:

Crvena zvezda (Srbija) Lion (Francuska), Monako (Francuska), Spartak Moskva (Rusija), Ajntraht (Nemačka), Galatasaraj (Turska), Leverkuzen (Nemačka) i Vest Hem (Engleska). Upravo će prvak Srbije, uz ove pomenute timove, za rivala dobiti nekog od pobednika šesnaestine finala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024