PARTIZANOVE BEBE REŠILE REBUS: Stanojević lupio šakom, pa poslao džokere da reše Pazar (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2021. u 14:54

FUDBALERI Partizana savladali Novi Pazar 2:0 u 19. kolu Superlige.

ПАРТИЗАНОВЕ БЕБЕ РЕШИЛЕ РЕБУС: Станојевић лупио шаком, па послао џокере да реше Пазар (ВИДЕО)

Foto: M.Vukadinović

Trijumf crno-belima doneli su mladi igrači koji su u poluvremenu ušli sa klupe, Marko Milovanović i Nemanja Jović. Time je "parni valjak" na vrhu tabele ostao na tri boda razlike u odnosu na najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

Sada kompletna pažnja svih u Humskoj ide ka četvrtku i meču poslednjeg kola grupne faze Lige konferencija protiv kiparskog Anortozisa. Partizan ne sme da izgubi u tom meču i, ukoliko se to ne desi, obezbediće plasman u šesnaestinu finala tog takmičenja.

Današnjem meču  je prethodilo odavanje počasti preminuloj legendi Partizana Momčilu Vukotiću. Igrači oba kluba, kao i sudije su nosili majice sa Mocinim likom, a održan je i minut ćutanja.

U prvih pola sata je najzanimljiviji detalj bila bakljada navijača zbog koje je meč prekinut na nekoliko minuta.

Kako je vreme odmicalo, Partizan je sve više pritiskao, a najaktivniji su bili Pantić i Menig, ali bez prave prilike sve do završnice prvog poluvremena. Najbolji pokušaj u tom periodu je imao Urošević koji je nakon prijema uputio prelep poluvolej i zamalo postigao evrogol.

Najbolja šansa u 43. minutu imali su domaći, kada se Holanđanin obrukao.Posle jednog kornera se stvorila gužva u kaznenom prostoru Novog Pazara. Prvo je pokušao Pantić, čiji je udarac izblokiran, a lopta se odbila do Meniga koji je sam sa peterca šutirao pravo u golmana.

Poludeo je Stanojević, udario pesnicom u klupu za rezervne igrače, pa onda na poluvremenu napravio sve ključne izmene, koje su se ispostavile kao pun pogodak, kada je poslao na teren Milovanovića i Jovića.

Već u 50. minutu je mladi Milovanović koji je zamenio Pavlovića postigao gol na drugom meču u nizu. Menig je proša po desnoj strani i uputio centaršut, a Milovanović prelepim udarcem glavom zatresao mrežu rivala.

Samo devet minuta kasnije, Rikardo je posle sjajnog prodroa oboren u kaznenom prostoru, a penal je uz malo sreće u gol pretvorio Nemanja Jović koji je zamenio Pantića.

Do kraja meča smo videli inicijativu Partizana i nekoliko pokušaja domaćih, ali nije bilo pravih prilika, pa su crno-beli rutinski priveli meč kraju i okreću se duel sa Anortozisom u Ligi Konferencija.

DRUGO POLUVREME

90` Partizan je slavio golovima rezervista, koje je Aleksandar Stanojević poslao na početku drugog poluvremena u igri. t

87` Bomba Holendera! Vujanac brani, malo je nedostajalo da crno-beli postignu i treći pogodak.

83` Partizan neće, Novi Pazar ne može. Opet gledamo uspavanku u Humsku.

70` Posle drugog gola Partizana, smirilo se u Humskoj. Crno-beli ne napadaju više toliko na gol gostiju. Urošević je probio po levoj strani, centrirao, ali malo je nedostajalo da lopta još jednom završi u mreži Pazaraca.

 

59` GOOOOL! Partizan duplirao prednost. Jović je preuzeo odgovrnost na iznenađenje mnogih. Šutirao je jako, a njegov udarac je Vujanac uhvatio, ali je bio dovoljno jak da završi u mreži.

59` Diskutabilna sudijska odluka i penal za Partizan! VAR nije reagovao. Kontakt Maksimovića i Rikarda sudija Stojanović je okarakterisao kao prekršaj za penal crno-belih.

 

50` GOOOL! Milovanović donosi prednost crno-belima. Mladi napadač Partizana uspeo je da posle samo četiri minuta na terenu postigne pogodak. Sjajno je skočio posle centaršuta Meniga sa desnog boka i glavom probio bedem rivala. Milovanović se tako upisao u strelce na drugom uzastopnom meču pošto je precizan bio i protiv Dubočice u Kupu Srbije.

46`Krenulo je drugo poluvreme. Stanojević je uoči nastavka izvršio dvostruku izmenu: Na terenu su Milovanović i Jojić, a igru su napustili Pavlović i Pantić. Na drugoj strani u igri je Maksimović umesto Kikovića.

PRVO POLUVREME

 

45` Nula u Humskoj! Kraj poluvremena, gde Novi Pazar nije uputio šut na gol, a Partizan bez šanse sve do pred kraj prvog dela, kada se Menig obrukao.

43`Najbolja šansa za Partizan u prvom poluvremenu! Kvinsi Menig je bio u odličnoj šansi, sa šest-sedam metara je šutirao, ali direktno u golmana Novog Pazara, koji uspeva da odbrani udarac. Obrukao se sada Holanđanin, a onda žestoko i naljutio Stanojević. Trener Partizana je udario pesnicom u klupu za rezervne igrače.

37` Najbolja šansa za Partizan! Urošević tik pored gola. Bek crno-belih odlično je primio loptu na levom boku i gađao u dalji ugao, međutim lopta je prošla pored okvira gola.

Foto: M.Vukadinović

 

34` Jojić pokušava iz slobodnog udarca, ali pogađa živi zid. Posle kornera ne dešava se nikakva promena.

28` Izabranici Aleksandra Stanojevića vrše pritisak na defanzivnu liniju gostiju, ali bez konkretnog pokušaja. Ponovo je u centru pažnje bio Pantić, ali nije stigao do lopte pred golom rivala.

19` Prvi put je i Novi Pazar na polovini domaćih. Gosti su pokušali da kreiraju akciju po desnom boku, ali centaršut Vlajkovića završio je u delu šesnaesterca Partizana gde nije bilo igrača Novog Pazara te je Stevanović imao lak posao.

11` Crno-beli kontrolišu loptu. Izbegao je Menig ofsajd zamku i iskosa sa desne strane iz kaznenog prostora pokušao da uposli Pantića na petercu, ali je jedan defanzivac klizećim sprečio dodavanje i skrenuo loptu ka svom golmanu.

9` Partizan je angažovano ušao u susret, ali bez konkretne pretnje u početnim minutima. Novi Pazar se organizovano brani. Kiša ne prestaje da pada u Humskoj.

Foto: M.Vukadinović

 

1` Počela je utakmica u Humskoj! Partizan odmah preti, ali Novi Pazar se dobro brani. Valja istaći i da su ekipe oba kluba izašla u majicama sa slikom Momčila Moce Vukotića, velikog asa crno-belih koji je pre dva dana preminuo. Ujedno je održana i minuta ćutanja za legendu Humske.

UOČI UTAKMICE

PARTIZAN - NOVI PAZAR 2:0

(Milovanović 50, Jović 59)

Stadion: Partizana.

Sudija: Andrija Stojanović

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 80.Lutovac) – Menig (od 69. Šćekić), Pavlović (od 46. Milovanović), Pantić (od 46. Jović) – Rikardo (od 69. Holender).

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Vujanac – Vlajković, Pavišić, Delimeđac (od 46. Islamović), Zimonjić – Lončar (od 64. Bubanja), Joksimović (od 64. Alić) – Mladenović, Kiković (od 46. Maksimović), Dimić – Ratković (od 73. Mihailović).

Svestan je trener crno-belih, Aleksandar Stanojević važnosti utakmice, pa je odlučio da ne kombinuje puno.

- Igramo utakmicu koja mnogo znači u borbi za titulu, igramo protiv Novog Pazara koji osam utakmica ne zna za poraz. Mnogo je lakše protiv sutrašnjeg protivnika igrati kod kuće. Izuzetno su agresivni, borbeni i teško je probiti njihov blok. Od promene trenera igraju veoma disciplinovano, čvrsta, homogena ekipa koja igra dobru tranziciju, rekao je Aleksandar Stanojević.

Novi Pazar igra neuporedivo bolje otkako je na klupu seo Dragan Radojičić. Samo u prvenstvu Pazarci su u seriji od šest utakmica bez poraza, zbog čega su se i odlepili sa samog dna tabele.

Neće biti lako Partizanu, pogotovo što ni vreme u prestonici Srbije nije baš najbolje za fudbal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri