BIZARAN KRAJ DRAME: Čelsi doživeo senzacionalan poraz, titula klizi kroz prste (VIDEO)

Novosti online

04. 12. 2021. u 15:50

ČELSI je kao lider Premijer lige ušao u 15. kolo, a iz njega bi mogao da izađe svrgnut sa čelne pozicije.

БИЗАРАН КРАЈ ДРАМЕ: Челси доживео сензационалан пораз, титула клизи кроз прсте (ВИДЕО)

Screenshot / +sport

Na "London stadionu" Vest Hem je priredio veliko iznenađenje, savladavši Čelsi sa 3:2 uz bizaran gol za trijumf.

Isprva je sve delovalo idealno za gostujuće "plavce", koji su preko Tijaga Silve poveli u 28. minuta kada je glavom odlično reagovao na korner Mejsona Maunta i savladao Lukaša Fabijanskog.

Vest Hem je, međutim, već i pre kraja poluvremena pokazao zašto je četvrti na tabli, pošto je preko Lancinija iz penala poravnao na 1:1. Desilo se to nakon prekršaja čuvara mreže Mendija nad Džerodom Bouvenom, i to posle lošeg dodavanja Žoržinja unazad. Međutim, četiri minuta kasnije, u 44., Zijekovo dodavanje Maunt je iskoristio da vrati prednost Čelsiju.

A onda, potpuni preokret. Najpre je Bouven u 56. minutu niskim a preciznim udarcem sa ruba kaznenog prostora drugi put na ovom meču doveo do izjednačenja, da bi se ključni momenat desio tri minuta pre kraja.

Tada je Artur Masuaku dobio loptu na levom krilu napada Vest Hema, gledao da li da doda saigraču ispred sebe ili da centrira, ali je primetio da je golman Mendi ostavio nezaštićen bliži ugao gola.

Usledio je iznenađujući udarac, koji je isprva delovao kao klasičan centaršut, ali lopta je, krećući se u savršenom luku, završila upravo u bližem uglu mreže, za velikih 3:2 u korist Vest Hema.

Čelsi, koji je ostao na 33 boda, mogao bi vikend da završi na trećem mestu, ako Mančester siti (32 boda) i Liverpul (31) pobede na gostovanjima Votfordu, odnosno Vulverhemtponu. Vest Hem je osigurao ostanak na četvrtoj poziciji, jer ima 27 bodova, četiri više od Arsenala koji je odigrao meč manje.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri