VLAHOVIĆ RUŠI REKORD RONALDA? Srpski napadač se novim golom za Fiorentinu približio istorijskom podvigu u Italiji

N. I.

01. 12. 2021. u 23:01

DUŠAN Vlahović (21) nema nameru da prikoči, a kamoli da stane!

ВЛАХОВИЋ РУШИ РЕКОРД РОНАЛДА? Српски нападач се новим голом за Фиорентину приближио историјском подвигу у Италији

FOTO: AP

Fudbalski reprezentativac Srbije je novim golom, u utorak uveče, na meču 15. kola sa Sampdorijom kumovao pobedi "viole" od 3:1 jednim pogotkom. Razmaženi navijači Fiorentine bi možda rekli "samo" jednim, ali taj gol za 2:1 u 32. minutu i rezultatski preokret (prethodno gosti poveli u 15, a domaćin izjednačio u 23. minutu) označio je i da se Vlahović učvrstio na čelu liste strelaca Serije A sa 12 golova na 15 mečeva. Vlahović je tako pobegao dva koraka Čiru Imobileu iz Lacija, koji je na 12 susreta deset puta zatresao mrežu.

Naš reprezentativac se preksinoć upisao u strelce na svom jubilarnom, stotom nastupu za Fiorentinu, a to je bio povod da se iz arhiva italijanske Serije A izvuče podatak koji je motiv više za Vlahovića. Naime, on ima priliku da ovu kalendarsku godinu završi kao najbolji strelac na Čizmi sa inostranim pasošem. Na toj listi vodi Kristijano Ronaldo koji je u 2020. postigao 33 gola. Argentinac Gonzalo Iguain je 2016. dok je igrao za Napoli dao je 30, koliko i njegov zemljak Ernan Krespo dok je 2001. godine nosio dres Lacija.

- Kakav način da se golom i pobedom proslavi stoti nastup u Seriji A u dresu Fiorentine... Dugujem veliku zahvalnost svima u klubu. Od navijača, preko mojih saigrača, do trenera i celog stručnog štaba. Moramo da nastavimo da vredno radimo pred sledeće mečeve - napisao je Vlahović na svom "Instagramu".

Priliku da prestigne dvojicu legendarnih Argentinaca, koji mu trenutno "beže" samo jedan gol u ukupnom zbiru u kalendarskoj godini, ali i da dostigne i prestigne Kristijana Ronalda, Vlahović će imati u četiri naredne prvenstvene utakmice. Prvo ga 5. decembra čeka gostovanje Bolonji, pa 11. decembra meč sa Salernitanom kod kuće, gde će 19. decembra da igra i sa Sasuolom, a poslednji meč u 2021. je sa Veronom u gostima 22. decembra.

Fudbalska Srbija i cela Firenca navijaju za Vlahovića koji juri novi rekord u godini koja mu je zlatnim slovima upisana u karijeru od koje se tek očekuju velika dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)