SRPSKI SIN O KOME PRIČA NEMAČKA: Odbio "pancere" zbog "orlova", a sada je uradio nešto nemoguće (VIDEO)

N. Iljukić

28. 11. 2021. u 21:33

MILOŠ Pantović ima oko sokolovo i laserski nišan u nogama. Ovaj krilni napadač nemačkog bundesligaša Bohuma u vrlo kratkom vremenskom periodu je postao tema tamošnjih medija i sportskih izveštača

СРПСКИ СИН О КОМЕ ПРИЧА НЕМАЧКА: Одбио панцере због орлова, а сада је урадио нешто немогуће (ВИДЕО)

Miloš Pantović Foto EPA

Nekadašnji omladinski i mladi reprezentativac Srbije, rođen pre 25 godina u Minhenu, u 82. minutu subotnjeg meča sa Frajburgom je iskoristio smušenost gostujuće odbrane i protivničkog golmana i sa skoro 50 metara razdaljine doneo prednost i pobedu od 2:1 svom timu.

- Na vreme sam video golmana Frajburga koji je izašao daleko van svog šesnaesterca. Bilo je nekih 45 metara razdaljine i čim sam dodirnuo loptu znao sam da ona ide ka praznom golu - rekao je Pantović posle meča u kojem je postalo jasno da je Bohum napravio mali korak ka izlasku iz opasne zone ispadanja.

Skoro identičnu stvar je Pantović napravio i 6. novembra, dakle, pre samo tri nedelje, kada je u dubokoj nadoknadi vremena, u 97. minutu utakmice sa Hofenhajmom, postigao svoj prvi ovosezonski gol u Bundesligi i obezbedio trijumf od 2:0. Tada je kompletan gostujući tim, sa golmanom, bio u kaznenom prostoru Bohuma, čekajući ishod poslednjeg kornera na meču. Lopta se u gužvi nekako odbila do Pantovića, koji je sa skoro 60 metara šutirao u prazan gol i - pogodio.

ARILjE U SRCU

MINHEN je rodni grad, ali je Arilje Milošu Pantoviću, u stvari, druga kuće. Priznao je svojevremeno da često ode u ovaj gradić.

- Odatle su mi roditelji. Svaki slobodan trenutak koristim da sa bratom posetim Arilje, u kojem imamo porodičnu kuću - kaže Pantović.

- Reakcija navijača Bohuma me oduševila kod oba ova gola. Pogotovo njihov broj na tribinama u našoj subotnjoj utakmici je bio impresivan. To je dokaz da veruju u naš tim, a na nama je da nastavimo sa dobrim igrama i pobedama - dodao je Pantović.

Zanimljivo je da je Pantović, iako rođen u Minhenu, nekoliko puta odbio poziv nemačke fudbalske federacije i nikada nije zaigrao za "pancere", čak i u mlađim kategorijama. Bio je godinama u fudbalskoj akademiji Bajern Minhena i u vreme kada je Pep Gvardiola bio trener Bavaraca, Pantović je imao poseban nadzor sjajnog trenera.

- Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu i zbog takvih stvari. Stiže da vidi svaku utakmicu, a posebno smo ga zanimali mi iz Bajernove akademije - rekao nam je svojevremeno Pantović, koji je imao priliku da i za prvi tim Bajerna odigra jednu utakmicu.

Inače, ovaj krilni napadač je dres Srbije obukao na nagovor svojih roditelja, ali i našeg trenera koji je osvojio svet.

- Još kada sam imao 12 godina, Veljko Paunović me pozvao na okupljanje kadetske reprezentacije Srbije. Nažalost, tada sam igrao malo mečeva, ali sam zato u mladoj reprezentaciji bio češće na terenu. I da su me Nemci zvali, opet bih izabrao Srbiju - pričao je Pantović.

LIČNA KARTA

o Datum i mesto rođenja: 17. juna 1996. u Minhenu

o Visina: 185 cm

o Pozicija: desno krilo

o Klubovi: Helios Minhen, Bajern "B", Bajern, Bohum

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KO ĆE DA IGRA? Mančester junajted desetkovan pred polufinale FA Kupa