FUDBALSKI ZEMLJOTRES: Dušan Vlahović i transfer života, ovo mnogi mogu samo da sanjaju

Novosti online

21. 11. 2021. u 16:43

DUŠAN Vlahović je svojim igrama potpuno zaludeo Evropu.

ФУДБАЛСКИ ЗЕМЉОТРЕС: Душан Влаховић и трансфер живота, ово многи могу само да сањају

Tanjug/AP

Tome u prilog ide i najnovija informacija španskih medija da je za supertalentovanog srpskog napadača sve zainteresovaniji i moćni Pari Sen Žermen.

"Sveci" su ovog leta doveli Lionela Mesija, opet ga uparili sa Nejmarom, kao u njihovim slavnim danima u Barseloni, a tu je, kao treći član ubojitog napadačkog trija i drugo najskuplje plaćeno pojačanje u istoriji fudbala, Kilijan Mbape.


Međutim, upravo je mladi Francuz razlog što su Parižani "bacili oko" na Srbina. Naime, on "gotovo izvesno napušta Parižane", kako to javljaju tamošnji mediji, jer želi da bude "samostalni vođa" u nekom drugom, velikom klubu, pa je PSŽ počeo da traži adekvatnu zamenu.

FOTO: EPA

Kilijan Mbape

I, tu u priču ulazi Srbin.

Zapravo, kao iznenadna zamena za probitno rešenje "pevaca" - špica Borusije Dortmund i norveške reprezentacije, Erlinga Halanda, koji ipak neće put "grada svetlosti" gde su ga mnogi očekivali.

Evo kako španski "El Nasional" o tome izveštava tamošnju javnost:

"Kada su zainteresovani klubovi shvatili da im (Halandov menadžer) Mino Rajola neće olakšati pregovore, jer se ne odustaje od ideje da Borusiji bude isplaćeno 90 miliona evra, PSŽ je počeo da radi na 'planu B'. A on podrazumeva još jednog mladog napadača, sličnog fudbalskog profila kao što ima Haland, ali koji može da se dovede za mnogo manje novca što se tiče igračeve plate, kao i provizije za njegovog agenta. 

Prvi na toj listi je isti onaj kog je trener Reala Karlo Anćeloti spominjao predsedniku kluba, Florentinu Perezu, kada se umori od svega onoga što izlazi iz Rajolinih usta u vidu neprihvatljivih zahteva (za Halanda). A taj igrač sa vrha liste je Dušan Vlahović.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dušan Vlahović


Momak ima samo 21 godinu i već je postao jedna od najvećih zvezda italijanske Serije A, u Fiorentinu.

Prošlog leta, nekoliko klubova je htelo da dovede Vlahovića, ali ga je tada klub zadržao tražeći za transfer 80 miliona. Atletiko Madrid, koji je bio najzainteresovaniji, smatrao je da to nije adekvatna suma, što je i dovelo do toga da Fiorentina zadrži ovu zvezdu.

Problem, ili radost, za klub iz Firence je što je Dušan Vlahović spektakularno otpočeo ovu sezonu. Već je dao 10 golova na 13 mečeva, u prvenstvu i Kupu Italije, što potvrđuje da ima sve što je potrebno da bude jedan od najboljih napadača predstojeće decenije.

Imajući u vidu da ga je Fiorentina kupila od Partizana za samo dva miliona evra, dobro poslovanje je (prilikom naredne prodaje) osigurano. A svi zainteresovani klubovi imaju odličnu vest u vidu veoma niske trenutne Vlahovićeve plate, svakako mnogo niže od Halandove.

Vlahović je, inače, ugovorom vezan za 'violu' do 30. juna 2023. ali svi dosadašnji pokušajji kluba da sporazum produže bili su neuspešni, pa bi mogao da bude prodat već narednog leta.

Velika je to sreća za PSŽ, ali celu priču osluškuju i Real Madrid, Atletiko Madrid i Juventus, pa će 'aukcija' svakako biti zanimljiva", zaključuje pomenuti španski list.

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi.

Sada je Vlahović višestruko skuplji, a tome su doprinele i igre u Italiji, ali iu reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja